Bugatti Veyron Meo Constantini: Трета легенда от Bugatti

1
Добави коментар

На автомобилното изложение в Dubai с Veyron Meo Constantini ще бъде представен третият модел от луксозната поредица „Les Légendes de Bugatti“.

Още по темата

Повече за Bugatti

» Всички новини
» Всички тестове

Третият легендарен автомобил, който подобно на всички модели-легенди се базира на Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, е посветен на Мео Константини. Константини е доверен приятел на основателя на компанията Еторе Бугати. Като дългогодишен директор на завода самият той се е състезавал и два пъти печели състезанието Targa Florio с Bugatti Typ 35. Легендарният Vitesse „Meo Costantini“ струва нето 2,09 милиона евро и както всички легенди Bugatti е лимитиран в серия само от три автомобила.

Лакираната в синьо карбонова каросерия на Meo Constantini е облагородена с нови калници, врати и ъгли на броните от ръчно полиран алуминий. За увековечаване победите на Константини в състезанието Targa Florio върху сребристо лакираната долна част на задното крило е изрисуван силуета на историческата писта в небесно син цвят. В допълнение към всичко това се откроява неговият подпис, лазерно изографисан на капака на резервоара.

Коженият салон е решен в двуцветна кожа със светло сини контрастни шевове, има и избродирани подписи на подглавниците, гравирана състезателна писта на централната конзола, както и лазерно изографисани състезателни мотиви в панелите на вратите.