„Кръв и чест“ и други националисти правят партия

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Нова крайна националистическа партия ще бъде учредена днес в София. Тя ще се казва „Националистическа партия на България”.

Някои от организациите, които ще участват в новия политически субект, са организация „Национална съпротива”, Българска национално-радикална партия, която ще се влее в новата партия, повечето от дивизиите на организация „Кръв и чест“ в страната, представители на други по-малки и регионални неформални организации.

„Кръв и чест“ е международна неонацистка политическа мрежа, основана през 1987 г. Тя е незаконна в Германия, Русия и Испания.

Учредителното събрание ще се състои в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи на ул. „Г. С. Раковски“ 108, етаж 2, зала 4, от 13 ч.

В дневния ред се предвижда приемане на устав и избор на ръководни и контролни органи съобразно приетия устав.

Пред Агенция „Фокус“ един от учредителите на партията – Симеон Костадинов, заяви: „Група неформални младежки патриотични организации плюс неформални националистически групи от София и страната, които в последните няколко месеца намериха общ език, избистриха собствени и общи идейни и програмни искания, решихме да създадем собствен политически субект, който да бъде автентичен изразител на нашите политически идеи, виждания и принципи”.