Силвестър Сталоун отново в образа на Роки

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Както заяви самият актьор в интервю за блога Speakeasy на сайта на „Уолстрийт джърнъл“, филмът „Крийд“, чиито снимки още не са започнали, силно ще се различава от поредицата за прочутия боксьор от Филаделфия. Решението си да участва в проекта Сталоун обясни с „уникалната“ възможност да пренесе на екрана познатия характер в нова обстановка, като при това запази неговата актуалност.

Филмът „Крийд“, над който ще работи режисьорът Райън Куглър, беше анонсиран през юли 2013 година. В центъра на сюжета е внукът на Аполо Крийд, съперник на Роки Балбоа от поредицата „Роки“. Според замисъла на създателите на лентата Роки ще е наставник на младия Крийд, в чийто образ ще се превъплъти Майкъл Б. Джордан. Той изпълни главната роля във филма на Куглър „Инцидентът на станция „Фрутвейлз“. Лентата бе отличена с две награди на кинофестивала „Сънданс“ тази година и с наградата за най-добър дебют на кинофестивала в Кан.

Първият филм от поредицата „Роки“ излезе през 1976 г. Той бе първият изключително успешен за звездата и бе отличен с три награди „Оскар“. Последната лента бе от 2006 година. При бюджет от 24 милиона долара, лентата донесе на създателите си над 155 милиона долара.