Райко Кръвта е най-вероятният убиец на боса на ВИС 2 Георги Илиев

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Разследването за убийството на Георги Илиев – станало през август 2005 година в Слънчев бряг, все още не е приключило окончателно.
ДНК следите от оръжието не са били събрани съвестно в началото на разследването. Скоро обаче е възможно делото да влезе в съда.

Всички, свързани с това убийство, вече са мъртви.

Причината за публичната екзекуция е убийството на друга знакова криминална фигура няколко месеца по-рано – Васил Горчев-Кьоравия. Той е разстрелян от снайперист посред бял ден пред благоевградския хотел „Ален мак“.

Кьоравия, който е представител на Илиев за региона, е финансирал сделки с наркотици и се е занимавал с лихварство, потвърди Лазаров. Причината за убийството му е преразпределение на наркопозара.

Именно Райко Кръвта е физическият убиец и на Васил Горчев.

След разстрела Георги Илиев привикал на среща Арарски.

„Арарски е бил унизен, тръгнал си е сърдит, с впечатлението, че най-вероятно ще бъде поръчано неговото физическо ликвидиране, затова е решил да изпревари събитията“, разкри главният секретар на МВР.

Лазаров потвърди, че има данни, че Арарски е планирал да извърши убийство на Георги Илиев както в Слънчев бряг, така и в открито море. 

„Заради това Райко Кръвта е следял боса на „ВАИ Холдинг“, когато той е излизал с яхтата си“, разказа още главният секретар на МВР.

На 12 октомври 2005 г. самият Васил Арарски е покосен от куршуми. Убиецът му е Петър Крумов-Пупи, уточни Лазаров.
Той потвърди, че Пупи е бил свързан със сочения за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки, който от години е в неизвестност и Интерпол го издирва.

През август МВР разкри организирана престъпна група за поръчкови убийства, разпространение на наркотици, лихварство и нелегални залози, станала известна като Пернишките килъри. Като лидер на бандата беше посочен бащата на Райко Кръвта – Васил Станков-Бай Васо.
Смята се, че те са убили няколко души от кримиконтингента, като останките от трупа на единия от тях – Теодор Неофитов-Ханс, бяха открити заровени.

Георги Илиев беше убит на 25 август 2005 година пред собственото му заведение „Буда бар“ в Слънчев бряг. Отива там, за да празнува победа на своя „Локомотив (Пловдив). Около 22,30 часа телефонът му извънява, той изляза да говори и в този момент снайперист го прострелва с един куршум в сърцето. 

През 1995 г., пред тогавашния ресторант „Мираж“ в София, бе убит по-големият брат на Георги Илиев – Васил Илиев.