Тайната за хубавото дупе

13
Добави коментар
konkurent
konkurent

Когато става въпрос за бедрата и седалищните мускули обикновено трениращите желаят едно от следните три неща:

1. Увеличаване масата на бедрата и седалището.

Това е приоритет на повечето мъже и някои дами, които са твърде слабички и искат да имат по-женствени и съблазнителни крака. На мъжете препоръчвам да заложат на тежка тренировка с 3-4 упражнения, като задължително едното от тях е клякане с щанга зад врат. Добре се отразява на бедрата, седалището и подбедрицата изкачването на стълби (през стъпало), както и спринтовото бягане. Жените също е необходимо да изпълняват по-интензивни серии с по 10-12 повторения и почивка между тях около 2-3 минути. Съветвам ги да се ориентират към свободните тежести и упражнения като клякане, напади и тяга с опънати крака.

2. Оформяне и стягане на бедрата и седалището.

Това е цел за мъжете с ендоморфно телосложение и жените, които изглеждат сравнително добре, но поради слаба двигателна активност през ежедневието имат отпуснати крака и дупе. Изпълняват се 4-5 упражнения, сред които освен горепосочените е добре да се включат екстензии на машини и “ритници” за седалищните мускули. Почивките межди сериите са по-кратки и продължават 60-90 секунди. Провеждането на аеробни тренировки (бягане, колоездене, изкачване на стълби) да бъде поне 2 пъти в седмицата.

3. Намаляване обема и отстраняване на излишните мазнини.

Обикновено това е проблем за по-пълничките жени, повечето от които търсят решение в глада и ограниченията. Аз ги съветвам да предпочетат спорта, ако искат да постигнат сигурен и траен резултат. Отлично въздейства кръговата фитнес-тренировка, която съчетана с адекватна аеробика върши чудеса. За няколко месеца ще изгорите мазнините по цялото тяло и ще влезете във форма. Следващата стъпка е подходяща сплит-програма, след която ще изглеждате стегнати, атлетични и пълни с енергия, както никога досега.