Opel Astra с нов дизелов двигател

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Opel Astra настъпва агресивно в новата моделна година с представянето на новото поколение 1.6-литров дизелов двигател CDTI и инфоразвлекателната система IntelliLink с възможност за Bluetooth интерфейс.

Още по темата

Повече за Opel

» Всички новини
» Всички тестове

 

Изцяло новият двигател 1.6 CDTI отразява следващата стъпка в офанзивата на марката Opel в областта на задвижващите агрегати и се отличава със своята изключително тиха работа. В допълнение към това си качество, двигателят изпълнява изискванията на екологичната норма Euro 6 и изразходва средно едва 3.9 литра дизелово гориво на 100 километра пробег – това постижение бележи впечатляващо намаление в размер на 7 процента в сравнение с разхода на неговия пряк предшественик  с 1.7 литра работен обем, 130 к.с. и Start/Stop. Изобилие от високи технологии личи и във вътрешното пространство на Astra – новата инфоразвлекателна система IntelliLink проправя път на света на смартфоните в автомобила, предоставяйки възможност за лесно управление и прегледна подредба на вградените им функции на седеминчовия цветен екран на арматурното табло.

„Марката Opel символизира демократизирането на високотехнологичните решения и висококачествените характеристики. Ние традиционно правим иновациите от по-високите автомобилни класове достъпни за по-широк кръг клиенти и ще продължим да го правим.“, заяви изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман. „Ние току-що показахме това с революционната ни система IntelliLink за новата Insignia, която ще се предлага и за моделната линия на Astra. Тепърва ще има още модели на Opel, които ще отговарят на мотото: „повече съдържание на много привлекателна цена.““

Дизелов двигател с уникално мека работа – изцяло нов 1.6 CDTI с разход от едва 3.9 л/100 км и емисии на CO2 от 104 г/км

Моделът Opel Astra е обявен за най-надеждният германски автомобил в компактния клас от водещото германско автомобилно списание auto motor und sport (брой 12 от 2013 година) и предлага богата гама от бензинови, LPG (газ пропан-бутан) и дизелови двигатели. Главен акцент за новата моделната година във версиите хечбек с пет врати, седан и Sports Tourer на Astra е изцяло новия 1.6 CDTI. Изключително ефективният и тих като работа дизелов двигател на Opel  още отсега изпълнява изискванията на нормата за ограничаване на емисиите Euro 6 и предизвиква истински фурор със своята максимална мощност от 100 кВт/136 к.с. и максимален въртящ момент 320 Нм – с цели седем процента по-висока стойност от тази при неговия 1.7-литров предшественик. Новият двигател също така има по-нисък разход на гориво, по-ниски емисии на CO2 и е по-тих от своя 1.7-литров предшественик. Astra има ускорение от 0 до 100 км/ч за 10.3 секунди, а на пета предавка новият двигател позволява ускорението от 80 дo 120 км/ч да бъде извършено за едва 9.2 секунди. Максималната скорост е 200 км/ч. Версията Astra 1.6 CDTI е нагледна демонстрация на съчетанието от висока мощност, впечатляващ въртящ момент и изключителни показатели по отношение на енергийната ефективност, отразена в ниския разход на гориво. В комбиниран цикъл на движение Astra 1.6 CDTI изразходва забележително ниските 3.9 л на 100 километра, съответстващи на емисии на CO2 от едва 104 грама на километър пробег. Какво по-ярко доказателство за отговорност към околната среда и ниски експлоатационни разходи!

Наред с това, новият агрегат 1.6 CDTI е първия в своя клас по отношение на нивото на шума и вибрациите, което е извънредно ниско благодарение на използваната при него система за многоточково впръскване на горивото NGV. Спомагателните компоненти и агрегати, както и защитните капаци на двигателя също са акустично изолирани, в резултат на което водачът и пътниците могат да се радват на тиха и спокойна атмосфера в купето, а звукът от работата на новия 1.6 CDTI на Opel с право може да се нарече „шепот”.

Оптимална връзка с глобалната мрежа – технологията IntelliLink вече е на разположение и в Opel Astra

Opel Astra е на сто процента в крак с най-новите тенденции не само под предния капак, но и в областта на инфоразвлекателните решения. Ултрамодерната система IntelliLink интегрира функциите на личния смартфон в автомобила и впечатлява със своя седеминчов цветен екран с висока разделителна способност, който осигурява максимална лекота на работа и отлична четливост на показанията. Нова възможност при инфоразвлекателната система CD 600 IntelliLink е провеждането на телефонни разговори и стрийминг-възпроизвеждането на аудиофайлове чрез безжична Bluetooth връзка. Системата предлага и възможност за свързване на външни устройства чрез USB.

Навигационната функция с изключителна бързина на реакциите и прецизност е неотменима част от системите Navi 650 IntelliLink и Navi 950 IntelliLink. Върховото изпълнение Navi 950 IntelliLink предлага пълно картово покритие на територията на цяла Европа, а желаните точки от маршрута могат да се задават без проблеми и с гласови команди. Освен това аудиосистемата с радиоприемник автоматично разпознава заглавията на песните, имената на албумите и изпълнителите от външни аудио устройства, свързани чрез USB. Чрез възможността за свързване на носители през USB и Aux-In, водачите и пътниците на Astra могат да разглеждат съхранените на тях изображения на цветния екран на арматурното табло. Освен това могат да бъдат прочитани получаваните кратки текстови съобщения.

Привлекателно предложение – пакет оборудване Active с IntelliLink, дневни светлини с LED-елементи и комфортни седалки

Opel предлагат в Astra не само свръхмодерни технологични решения и предимства, но и многобройни детайли от сферата на безопасността и комфорта, обединени от автомобилния производител в пакети с изключително привлекателни цени. Новият пакет допълнително оборудване Active например, съдържа специални предимства като енергоспестяващите дневни светлини с LED елементи, инфоразвлекателната система CD 600 IntelliLink с цветен екран, възможности за свързване на външни устройства през Aux-In и USB, както и разговорно оборудване за водача с безжична Bluetooth връзка. Част от пакета са и декоративните панели от черен пиано лак на арматурното табло. Уникално удобство за тялото на водача и удоволствие от пътуването осигуряват и забележителните със своята излъчваща спортен дух комбинация от текстил и кожа в тапицериите комфортни седалки.