Как да се грижим за кожата си в студените месеци? | Teenproblem.net

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Много е важно да поддържаш красотата, дадена ти от природата. Зимните месеци са истинско предизвикателство за това. Според проучване „змийската кожа“ (суха,, опъната, падаща на люспи, кожа) е най-голямото притеснение на дамите през зимата.

 

Това е показала анкета, направена сред 1000 представителки на нежния пол, от които 90% се притесняват за кожата си през студените месеци. Една четвърт от тези жени страдат от чувствителна кожа, сухота, напуквания. Също така голям процент от жените страдат от по-сериозни проблеми като сърбеж или болки, а при 15% се появява и екзема.

 

Тези симптоми се дължат главно на ниската влажност на въздуха и студения вятър, а те имат изсушаващ ефект за кожата. Когато ни е студено и се опитваме да се стоплим с гореща вана или душ, включваме радиатори и печки в стаята ни, те изсмукват влагата от кожата ни. Освен това през лятото от слънчевите лъчи кожата е достатъчно изтощена и е време за регенерация.

 

Но как да поддържаш кожата си чиста и гладка без да я дехидратираш и да имаш проблеми?

 

 

За да хидратираш кожата си и да набавиш необходимите й витамини, прави маски два пъти седмично с авокадо. Намачкай го на пюре и нанеси върху добре почистена кожа. Остави го да действа около двадесет минути и изплактни. Подсуши нежно кожата си и я намажи с хидратиращ крем.

 

Използвай ексфолиант. По този начин ще отстраниш обесводняването на кожата, той ще премахне мъртвите клетки, кожата ти ще изглежда чиста и ще е по-гладка. Не прекалявай с употребата, ползвай ексфолианта през 7-10 дни, но не и по-често.

 

Позлвай крем за лице. Купи си подходящ за теб крем, който да пасва на кожата ти. Не излизай навън без да се намажеш, защото той ще предпази кожата ти от вредните влияния на вятъра и тя ще се изсуши много по-малко. Специалистите съветват да се използва кремове, които съдържат ретинол. Той стимулира обновяването на кожните клетки и синтеза на колаген. В резултат на използването на такъв крем, кожата става еластична, гладка и сияйна.

 

Хубаво е да ползваш крем с ретинол поне месец, защото толкова време трябва на обновената клетка от долния слой на епидермиса да стигне до повърхността на кожата.

 

За по-бяла кожа на лицето (ако имаш петънца или неравен тен) може да си правиш маска с магданоз. Тя се прави един път седмично като се залива с вряла вода нарязан на ситно магданоз. След като се охлади се нанася на лицето. Изплаква се след десетина минути.

 

Трябва да знаеш, че когато си купуваш крем и каквато и да е козметика трябва да се ръководиш от типа на кожата си. Нещо, което е подействало на твоя приятелка и тя е доволна от него, не значи, че при теб ще има същия ефект. Затова взимай продукти, които са подходящи за кожата ти, дори да не са скъпи.

 

Вечер преди да си легнеш, вместо крем може да си слагаш на лицето няколко капки масло от жожоба, арган или от макадамия, защото са изключително полезни за кожата и хидратират в дълбочина.