Организация на дома с подръчни материали

14
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Добрата организация на дома улеснява домакинята в къщната работа, прави жилището по-просторно и уютно, поддържа всичко в ред. Предлагаме ви няколко лесни идеи за организация на дома с подръчни материали.

Използвайте кутийките от играчките на шоколадовите яйца за съхранение на хапчета или други дребни предмети (обеци, пръстени, игли, малки копчета, дребни монети).

Запазете бурканчетата от бебешко пюре или сладко, защото са идеални за организация на работния кът. Вътре може да поставите кламери, телбот, пинчета за коркова дъска. Другият вариант е да ползвате бурканчетата за организация на домашната работилница – различни болтчета, гайки, пирони се побират чудесно. Третата възможност е да приложите бурканите от бебешко пюре за организация в кухнята при подправките.

Вземете едноетажен сушилник за чинии. Боядисайте го в пастелен цвят и подредете в него книжките за оцветяване на детето. В отделението за прибори може да сложите цветни моливи и пастели.

Организирайте бижутата с помощта на подръчни материали. Вариант 1 – използвайте форма за лед за съхранение на различни видове гривни, обеци, пръстени, висулки. Тъй като на пазара се намират всякакви по цвят и вид форми за лед, няма да има опасност чекмеджето на тоалетката да изглежда скучно и обикновено.

Вижте също: Къде да държите бижутата?

Вариант 2 – запазете няколко малки консерви от риба тон. Боядисайте ги в ярък цвят или ги облепете с цветно фолио. В тях може да сортирате бижутата, които имате, или да съхранявате отделните комплекти, а  също ластици, фиби и други аксесоари за коса.

Вижте също: 

Организирайте гардероба с подръчни материали. В калъфка дръжте чаршаф, завивка и другата калъфка от същия комплект. Чорапите може да съберете в малки пластмасови панери. На закачалка за вратовръзки може да окачите любимите си шалове или колани.

Вижте също: Трикове за безупречен гардероб

Използвайте буркани от зимнина за организация на кухнята. В тях може да държите различни варива, отделни видове паста, микс от пакетчета чай, а също и продукти като брашно, захар, сол. За да не са прекалено скучни, може да им поставите цветни етикети или да ги изрисувате с боя.

Вижте също: 8 идеи със стъклени буркани

Организирайте документите. Хубаво е всеки член на семейството да има собствена папка с лични документи – кръщелно свидетелство, акт за раждане, дипломи и т.н. За организацията може да ви послужи класьор с цветни разделители, а между тях да приберете документите в джоб.

13.11.2013/ Христина Спасова