С дъх на любов

28
Добави коментар
dany-dantes
dany-dantes

Ако има перфектно четиво за плажа, то със сигурност е смесица между романтичен и приключенски роман, с дъх на екзотика и далечни тропически острови.

 

И ако вече си изчел всичко от Съмърсет Моъм, ето една идея, която може би ще ти помогне да намериш книгата, с която да се въргаляш в пясъка няколко дни.

 

Заглавието й е „С дъх на кафе“, а сюжетът е история, преминаваща през две десетилетия и три континента.

 

Началото е през 1896 година, когато Робърт Уолис, бохем и мизерстващ поет, поема ангажимент към загадъчен търговец на кафе.

 

Задачата му е да състави „речник на кафето”, в който да опише неуловимите аромати на сортовете на това легендарно растение. Омаян от вълшебния дъх на кафето и запленен от свободомислещата Емили, дъщеря на новия му началник, Робърт се влюбва…

 

Но задачата му го отвежда в далечна Африка, където пред него се разкрива един нов свят. След срещата с робинята Фикре и участието му в традиционни абисински кафеени церемонии, Робърт разбира, че мислите и сетивата му никога повече няма да бъдат същите.

 

Той се потапя в тайнствения свят на Африка, изпълнен с мистика, страст и… опияняващия дъх на кафе.

 

Така „С дъх на кафе“ е странна любовна история за двама души, които всъщност не са заедно.

 

Авторът й – Антъни Капела е роден през 1962 г. в Уганда, Африка. Получава образованието си в Сейнт Питърс Колидж, Оксфорд, където следва английска литература и завършва първи по успех.

 

Първата му книга „Ако искаш да си легнеш с мен… сготви ми!“ постига световен успех и е преведена на деветнайсет езика. „С дъх на кафе“ е най-новият му роман. Интервю с автора му чети тук.

Прочети първата глава на книгата тук!