10 ужасяващи исторически личности, за които никога не сте чували

20
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Знаете ли колко много страховити хора са съществували в миналото, за които не се знае почти нищо?!

Жил дьо Ре

Черният барон е сочен за едно от най-големите чудовища на Франция заради стотиците му жертви. Той отвличал деца от много бедни семейства, които не са били в състояниe да си търсят правата. Неговият предпочитан метод за смъртта е обезглавяване, но той също използвал други ужасяващи предмети, за да причини огромно страдание. Фаталната му грешка да отвлече престижен духовник обаче му коства живота. В крайна сметка той признава за злодеянията си и е екзекутиран.

Жил дьо Ре

Елизабет Батори

Елизабет Батори е графиня от престижен благороден род в Унгария. Добре образована, с висок социален ранг, тя извършва ужасяващи престъпления. Слуховете за изчезнали млади жени придобиват страховити размери, докато графинята не отвлича дъщеря на благородник. Това става причина за публичното й заклеймяване. Стотици свидетели се изправят срещу нея, а самата тя признава за четирима свои съучастници.

Максимилиан де Робеспиер

Френският юрист и политик, един от най-влиятелните фигури на Френската революция, опитен оратор и патриот, се превръща в жесток тиранин. Обсебен от френския метод за причиняване на болезнен край – гилотината, той инициира гибелта на стотици хора, сред които приятели и близки. В крайна сметка той има същата съдба като жертвите си.

Тимур

Епичният азиатски завоевател е брутален владетел, който причинява ужасяващи разрушения, засягащи милиони хора. Сред жестоките му методи са насилствените самоубийства на войници, които карал да скачат от високо. Тимур имал кули от човешки скелети, построени за негово забавление.

Илзе Кох

Илзе е била омъжена за Карл Кох, един от комендантите на Адолф Хитлер в концентрационния лагер Бухенвалд. Вместо да живее живота на съпругата на типичен комендант, тя се присъединява към нацистко движение, превръщайки се в надзирател на лагера. Илзе избирала затворниците с по-тъмна кожа, за да си направи абажури, книги и дрехи от тях….

Вижте останалите ужасяващи исторически личности в галерията.

Ако харесвате сайта ни, присъединете се към Womens.bg във Фейсбук!

10 ужасяващи исторически личности, за които никога не сте чували 5.00/5 (100.00%) 1 vote