Цените на имотите около Централни хали в София падат

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Районът от години се слави с етническото си разнообразие, което през последните месеци взима връх заради бежанската вълна от Сирия

Концентрацията на бежанци в центъра на столицата повлиява и пазара с недвижими имоти. Според брокери цените на жилищата в района около джамията в София са в пъти по-ниски от тези в другите централни части на града. Продажбите се въртят около 600- 700 евро на кв. м., което е доста ниска цена за центъра.

 

На метри от жълтите павета, районът около бул.“Мария Луиза“, ул.“Пиротска“, Централни хали и Женския пазар от години се слави с етническото си разнообразие, което през последните месеци взима връх.

 

Етническото многообразие в района е и причината , иначе нелошият централен квартал, да спечели лоша слава. Това неминуемо се отразява и на пазара с недвижими имоти.

 

Хората с носталгия си спомнят атмосферата в тази част от града отпреди 20 години. Казват, че днес опитват да са толерантни с новите си съседи. Въпреки концентрацията на бежанци, за хората от квартала остава успокоението от постоянното полицейско присъствие в района.