Учител осмя полицията – въоръжи се с праз и тоалетна хартия

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Полицай тича с тоалетната хартия на Никифоров
Снимка: Антон Станков/bTV

По време на протеста във вторник, Явор Никифоров – учител на годината по информатика, застава пред кордона от полиция с „пълно бойно снаряжение“.

„Въоръжих се с много ролки тоалетна хартия – както те имат щит. И с праз лук вместо палка. Целта ми беше да им покажа колко е абсурдна ситуацията – те трябва да се борят с престъпниците, а не с мирните хора“, разказа пред bTV Никифоров, който вчера бе арестуван, а по-късно освободен.

В сряда сутрин той отново продължава акцията – пред Софийския университет, където студентите обявиха, че нямат намерение да спират с окупацията. Портите на двора на висшето училище все още са заключени с катинари, но администрацията се допуска в сградата – през друг вход.

Младите хора обясниха, че остават верни на каузата си. Причината – поведението на полицията и властта, които се държали като провокатори и закононарушители.

:В момента се извършва огромна полицейска репресия. Това, което стана, показа, че трябва да сме твърди в нашата борба. Вижте и какво стана с Христо Бисеров, на когото целенасочено бе позволено да се измъкне – няма правова държава и правила, и ние се борим точно срещу това“, заяви един от студентите, участващи в окупацията.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти