Настаняват продадената Христина при „русия ангел“

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Христина, която е била продадена в Гърция от родителите си – български роми, ще бъде настанена при малката Мария. Случаят на поредното изтъргувано дете има удивителни прилики с този на откритата в ромски катун до Фарсала Мария.
4-ри годишното дете на име Христина бе открито от полицията в ромски катун в Солун, за което подозренията са, че е от български произход. Момиченцето е намерено по време на проверка, разпоредена от гръцката прокуратура след скандалния случай за незаконно осиновяване с българчето Мария, пише „Български новини“.

В Солун властите открили, че майка от ромски произход е декларирала второ раждане на дете в рамките на шест месеца след предишното й раждане. Резултатите от последвалия ДНК-тест са показали, че те не са биологичните родители на детето.
Според информирани сегашните родители на детето излежават присъди за кражби и 4-ри годишната Христина е отглеждана от техни близки в ромския катун.

По време на разпита двамата са заявили, че детето е било оставено от български роми, които нямали финансова възможност да го отгледат. Срещу ромите от Солун е повдигнато обвинение за отвличане на дете, както и преписка за незаконно получаване на социални.

Детето е настането във фондацията „Усмивка на детето”, където се намира и малката Мария.
Един върху каналите по които работи гръцката полиция е престъпна група е с ядро Солун. Става дума за разкрита през май 2009 година, в която са участвали поне 11 човека с район на действие в Северна Гърция. От разследването станало ясно, че двойка българи са възложили на друг българин да продаде детето им, родено на 26 май 2009 година в болницата „Папагеоргиу”.
Българинът посредник възложил намирането на кандидат „купувачи” на двойка цигани, пребиваващи в село Диавата. В случая с намирането на осиновители са участвали също още една двойка цигани и един албанец. Осиновителите се намирали в село в област Иматия.

В доклада от това време се споменава, че „са снимали детето и го показали на кандидат осиновителите като стока”. Отбелязва се още, че циганин, амбулантен търговец по битпазарите, се е занимавал с намирането на бебета, чиито родители са искали да ги продадат на бездетни семейства./БЛИЦ