14 Ное Впечатления от предварителната реклама за „Господарката на злото” Избрана

1
Добави коментар
stoyan.sh
stoyan.sh

Ако “Maleficent”, злата вещица от „Спящата красавица” е „Господарката на злото” (The Mistress of All Evil), то в киноиндустрията опитът да рециклираш класическите истории на собственото си студио – без да имаш творчески мотив за това – си е жива черна магия, но насочена срещу зрителите.

По всичко личи, че “Господарката на злото” ще бъде поредната „Алиса”, предлагаща синтетични анимационни декори и отегчителна история, базирана вяло на класическия Disney прочит. И ако този порок ни е до болка познат от „Оз: Великият и могъщият”, тук ставаме свидетели на експлоатацията на едно от най-харизматичните лица в Холивуд – Анджелина Джоли. Под тежкия грим, грубите лещи и вялото присъствие, тя тотално е погубила харизмата си… Асоциацията с Уил Смит и „Земята: Ново начало” е очевидна.

С режисурата на „Господарката на злото” се е нагърбил специалистът по визуални ефекти Робърт Стромбърг, който прави своя ръководен дебют. Това отчасти може и да оправдава неубедителната визия и дървената актьорска игра. Те са демонстрирани в предварителната реклама, изградена около безразличния монолог на Ели Фанинг.

Истината е, че нищо в клипа не дава надежда, че „Господарката на злото” притежава потенциала да се превърне в гледаем филм… Жалко, наистина жалко, Disney!

Премиера в България: 30.05.2014 (Господарка на злото / Форум Филм България / Walt Disney Pictures)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂