Moto G пристигна с гръм и трясък

17
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Най-новият смартфон, Moto G, от Motorola се появи на международната сцена с гръм и трясък, като изненада всички – както потребители, така и анализатори. Причината за тази изненада е, че малкото братче на Moto X е красив и елегантен смартфон с мощен четириядрен процесор, страхотен HD дисплей и невероятна цена от 169 евро.

Да не забравяме, че след модела Moto X това е вторият смартфон, разработен от Motorola Mobillity след придобиването на компанията от Google през 2012 година.

Комбинацията от мощен хардуер, страхотна резолюция и ниска цена прави обявения вчера от Motorola смартфон Moto G неустоимо и желано предложение за всички нас, което със сигурност ще накара другите производители да преразгледат своите продукти и цени.

Motorola Moto G e с 4.5—инчов 720p HD дисплей, чипсет Snapdragon 400 от Qualcomm с четириядрен процесор с Cortex A7 ядра на 1.2 GHZ и графичен чип Adreno 305.

Той е с 1 GB RAM и варианти с 8 или 16 GB вградена памет. Разполага с две камери – основна 5-мегапикселова камера с LED и предна с 1.3 мегапиксела. Може да записва HD видео при скорост 30 кадъра в секунда. Смартфонът не разполага с разширителен microSD слот за допълнителна памет и разчита на облачните услуги за съхранение.

Сравнително тънък и красив, Moto G е с дебелина 11.6 мм, тежи 143 грама и е с батерия с капацитет 2070 mAh, като от компанията обещават тя да държи телефона буден цели 24 часа без среща с контакта. От Motorola ще предлагат смартфона Moto G в пъстро разнообразие от цветове. Моделът се предлага със сменяеми панели в седем основни цвята и допълнителни калъфи в разнообразни цветове.

Операционната система е Android 4.3 Jelly Bean, като се очаква в началото на 2014 година да бъде ъпдейтнат до Android 4.4 KitKat.

От Motorola обявиха, че смартфонът Moto G ще бъде пуснат в продажба в 30 страни до края на 2013 година. Очаква се смартфонът да бъде пуснат в Европа до края на седмицата с цена 169 евро за 8 GB модел и 179 евро за 16 GB модел.

Същевременно се появи и рекламн0 видео, даващ0 по-пълна представа за новия смартфон на Motorola.

Снимки: Motorolla

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Съосновател и Управител на SocialEvo.net, водещ български новинарски сайт за най-новите тенденции в социалните медии и онлайн маркетинг SocialEvo.net. Запален по всичко свързано със социалните мрежи и нови дигитални технологии. Има осезаемо присъствие в Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest Foursquare. Член на журито на „БГ Сайт 2011“. Член на журито на Класацията за „Най добра Българска Facebook страница“. Интереси: социални медии, социални мрежи, дигитални технологии, онлайн маркетинг и реклама, мобилни технологии, джаджи. Популярен като @rainmakertom в социалните мрежи.
Social media, online marketing, Tech, Mobile