Жива зелена стена у дома

3
Добави коментар
artgarden.bg
artgarden.bg

Жива зелена стена у дома

Живата зелена стена Ви дава възможност да експериментирате с комбинация от различни видове растения, пресъздавайки градината във вертикален вариант, който е изключително елегантен.

Този тип вертикално озеленяване е много подходящ в случаите, когато не разполагате с достатъчно пространство, което да отделите за цветя, или пък просто искате да прикриете различни дефекти. Използва се и при озеленяване на антрета или части от стаи, където има натоварено движение.

Може да използвате различни форми и растения, за да създадете свой собствен дизайн.

За сега зелени стени се срещат най-често в градски условия в хотели, ресторанти или върху сгради, където растенията намаляват вътрешното нагряване на сградата през летните жеги.

Основната причина за покачването на температурите в града е абсорбирането на слънчева радиация от пътищата и сградите. Съхранението на тази топлина в строителния материал предполага последващото й повторно излъчване. Растителната повърхност обаче, в резултат на транспирацията, не се повишава повече от 4-5 ° С над температурата на околната среда, а понякога е и по-хладна.

Споделете статията и с Вашите приятели:

Tweet