Наталия Кобилкина за истинската любов и грешките на жените

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Темата за любовта е неизчерпаема. Уж всички знаем много за нея, за отношенията с партньора, емоционалните и духовни вълнения и терзания. Ала когато нещата опрат до нашия живот, нашата любов, нашия партньор блокираме и не знаем кое е най-правилното, за да спасим връзката си.

Ето какво каза още за любовта известната сексоложка и семеен психотерапевт Наталия Кобилкина пред колегите от Sever.bg:

Кои са най-важните признаци на истинската любов?Усещането за радост – с този човек ти става много радостно, сърцето ти пее, ти се „събуждаш“. И това е постоянно. Има голяма разлика между влюбеност и любов. С моя съпруг сме заедно от 10 г. Той ми казва: „Гледам те и ми става радостно“. Това няма нищо общо с влюбеността, когато в корема пърхат пеперудки. Говорим за постоянно, стабилно чувство на радостта, която виждаш в своя човек.

Вторият признак е желанието да даваш – Когато обичаме истински, ни искаме да даваме. Да даваме не от чувство на вина, че, ако не го правим, няма да ни обичат; не от чувство, че сме длъжни нещо, а защото ни е приятно да даваме. Приятно е да виждаме, че човекът до нас се радва. Тогава аз давам с удоволствие и наслада.

Третото е, че заедно ставаме много по-добри от това, което сме били преди. Това означава да се развиваме и да преоткриваме за себе си нови неща, творим, рисуваме… Дори ако страдаме в тази любов, пак можем да правим нещо, което е много силно и мощно. Едно от доказателствата на любовта, че нещо може да се сътвори в името на човека, е Тадж Махал. Има много случаи в историята, в които виждаме какво правят мъжете заради жените си.

Къде изчезнаха кавалерите?Проблемът е на жените! Баща ми винаги ми подаваше палтото, отваряше ми вратата… Съпругът ми – също. За мен това беше нормално и не знаех, че може да бъде по друг начин. Имах компания приятели и жените в нея не бяха научени на тези неща. Излизаме и аз чакам. Те ме подканят: „Наталия, хайде!“, аз им казвам: „Чакам някой да ми подаде палтото!“.

Те бяха в шок, защото не са свикнали на такива неща и ме питат: „Ти не можеш ли сама?“, казвам „Не, не мога“. Разбира се, те ми подават палтото. Другите жени не го правят. След време това стана навик и от всички жени в компанията, палтото го подават само на мен.

Ако трябва да се кача в кола, също стоя и чакам да ми отворят вратата, ако има мъж до мен, разбира се. След такова отношение аз съм много благодарна, възхищавам им се. Проблемът е, че жените не отстояват своето право. А на мъжете им е приятно да се грижат за жената, стига тя да може да го позволи, да повярва, че го заслужава.

Кои са най-честите грешки, с които жените отблъскват любимия мъж?Най-честата грешка е, когато жената каже: „Аз много добре се справям сама и нямам нужда от теб“. В този момент мъжът смело си събира багажа в куфара и тръгва. „Щом си толкова борбена и можеща, оправяй се!“

Женската ни работа е да подскажем на мъжа къде може да ни даде, къде ние можем да получим и да получим с удоволствие, с възхищение радостта, без да се чувстваме виновни за това нещо. Важното е да се научим да получаваме, защото женската енергия е получаваща.

Прочетете цялото интервю с Наталия Кобилкина в Sever.bg!