Хигиена на кожата на лицето

16
Добави коментар
theones
theones

Хигиена на кожата на лицето

ное 05, 2013
Красота

0

За да бъде кожата на лицето красива и най-вече здрава, тя изисква много грижи. Все по-рядко вече, може да видим жена по улицата, която да не е подсилила красивото си изражение с поне малко грим. Дали това ще е  червило, спирала или фон дьо тен, грима е неизменна част от визията на жената. За да бъде кожата на лицето здрава,  да изглежда добре и поддържана, за нея трябва да се полагат доста грижи. Лицето е тази  част от тялото ни, която при запознанство най-напред се вижда и преценява. Тя може да издаде навиците и грижите,  които полагаме за нея или пък липсата на такива. Най-общо, грижата за кожата на лицето  се изразява в три основни  неща:

изключително внимателно трябва да се избира козметиката, която ползваме. Хубаво е да се обръща внимание на съдържанието й. Всеизвестен факт е , че трябва да се избягват тези, които съдържат парабени. Хубаво е да се заделят  повече средства, но да бъдем сигурни,  че купуваме качествена козметика. Понякога хубавото винаги струва повече пари. Затова, относно козметиката, с която се третира кожата,  не трябва да се правят компромиси. Купувайте качествена козметика. Съобразявайте я с нуждите на Вашата кожа. При изборът й, подхождайте с известна доза внимание и в същото време с доза отговорност.
Изградете навика, вечер преди лягане,  внимателно да почиствате кожата на лицето си. Никога не си лягайте с непочистено от грима лице. С времето, това ще нанесе вреди върху кожата. Порите ще се запушват, и все по-често по лицето ще се появяват пъпки, а това ще Ви лиши от удоволствието да имате безупречна кожа на лицето.  Не подценявайте и избора на козметични продукти за почистване на грима. Тоалетното мляко трябва да бъде избрано внимателно. В края на процедурата по почистване на кожата на лицето, винаги и задължително финализирайте почистването с хладка вода. Водата ще подхрани клетките, ще ги хидратира и ще осигури красота и свежест на кожата. Относно свежестта на кожата, основна роля за  това има водата. Именно тя, осигурява хидратацията на кожата, която за да изглежда добре има нужда от много вода.
Доверете се на домашните маски за заздравяване на кожата на лицето. Дори и в домашни условия, може да направите чудеса за кожата си. Заложете на маските с мед, кисело мляко и плодове. Правете тези маски често, за да има ефект. Те ще подсилят кожата, ще й придадат свеж вид и здравина. Кожата ще бъде подхранена с полезни вещества и това неминуемо ще се отрази на нейния външен вид.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Хигиена на кожата на лицето, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

tweet

Негативните емоции водят до напълняване

Вкусно картофено пюре

Свързани статии

Маска за лице с тиква

ное 12, 2012 0

Маска с кафе и извара

ное 10, 2012 0

Още от тази категория

Маска с грозде за…

ное 20, 2014
0

Как да се грижим за…

окт 05, 2014
0

Кафето-естественият…

сеп 02, 2014
0