Нови сексуални похождения в охраната на Обама

2
Добави коментар
mignews
mignews

Двама служители на Сикрет сървис са разследвани заради твърдения за неуместно поведение и са извадени от списъка на агентите, охраняващи американския президент Барак Обама, съобщи в. “Вашингтон пост”.

Твърденията срещу двамата агенти, изглежда, не са свързани с непосредствен пробив в сигурността на Обама, а с провинение от сексуален характер. Случаят напомня предишни скандали, злепоставили Сикрет сървис.Разследването е свързано със случка, разиграла се през пролетта в изискания хотел “Хей-Адамс” недалеч от Белия дом и засягаща висш служител на Сикрет сървис, отговарящ за около 25 агенти, грижещи се за сигурността на президента на САЩ.

Според твърденията служителят на име Игнасио Замора Джуниър се запознал с жена в бара на хотела, запознанството им продължило в стаята на дамата, където кой знае защо агентът забравил патрон от служебното си оръжие По-късно, след като установил „провала”, служителят отишъл в стаята на жената, за да възстанови боекомплекта. Персоналът на хотела обаче не пожелал да го пусне.

Тогава Замора извадил служебното си удостоверение и се опитал отново да окаже натиск върху хотелската управа, която пък от своя страна не се стреснала особено, а подала оплакване срещу него.В хода на вътрешно разследване следователите открили имейли със сексуални намеци, изпратени от въпросния служител и от друг високопоставен агент – Тимъти Бараклоу, до тяхна подчинена.

В резултат на разследването двамата агенти са били прехвърлени в други подразделения на Сикрет сървис. През април миналата година стана известно, че агенти на Сикрет сървис не са пропуснали да се възползват от услуги на проститутки и по време на подготовката на посещението на президента на САЩ Барак Обама в Салвадор през март 2011-а, съобщи АФП.

Въпросната информация бе потвърдена и от служител на Сикрет сървис в столицата Сан Салвадор.Според тези данни няколко дни преди пристигането на Обама в Салвадор десетина агенти и няколко военни специалисти посетили стриптийз клуб. Там повечето участници в забавата си платили за достъп до VIP зоната, където се възползвали от услугите на проститутки.

При това много от агентите споделили, че постоянно си водят момичета на повикване в хотелските стаи.Преди това пък изплува информацията, че агенти на Сикрет сървис са си поръчали проститутки по време на подготовката на визитата на Барак Обама в Колумбия, и то в хотела, където трябвало да отседне американският президент. Оказа се, че 11 или 12 души от екипа се отдали на платени плътски наслади, а след това отгоре на всичко не искали да си платят. Цялата история струва работното място на 9 от похотливите агенти.