За една по-здравословна закуска – Edna.bg

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Снимка:
Thinkstock

Едни си представят закуската като най-обилното хранене за деня, други предпочитат да хапнат банан на крак или да изпият кафе в офиса преди да започнат работа. За някои пък закуската е по-скоро ранен обяд.

Диетолозите не могат да стигнат до единодушно мнение дали сутрин е препоръчително или не да се закусва, по-скоро това всеки може да прецени сам за себе си спрямо метаболизма си.

Ако сте от хората, които задължително искат да сложат нещо в устата, преди да започнат със задачите за деня, то от Shine.yahoo дават няколко съвета как да превърнете закуската в по-здравословно хранене.

Като начало, изключете пърженото и мазното. Да, бухтичките и мекичките като тези на баба от детските спомени, са нещо изключително вкусно и засищащо.

Но първо, че пречат на талията ви да бъде тънка и красива, и второ, че ще ви лишат от дозата енергия, която ви е нужна в началото на деня, ще ви стане тежко и ще искате по-скоро да се върнете обратно в леглото.

Прясно или кисело мляко като допълнение винаги е добра идея, освен ако не сте почитатели на веганския хранителен режим.

Плодовете и зеленчуците са много добро разнообразие на закуската, както и овесените ядки. Те се приготвят бързо и лесно, а и са вкусни и здравословни.

Освен чашата кафе, е препоръчително да изпиете и една от прясно изцеден плодов сок. Лимонената вода също е много добър вариант за допълнение на сутрешното меню. За ценните свойства на този своеобразен коктейл можете да прочетете повече тук.

Ако имате времето и желанието, спокойно можете да експериментирате сутрин да закусвате шейк, приготвен от различни плодове и зеленчуци. ТУК можете да намерите различни рецепти за направата на подобна напитка, споделени от звездни дами като Миранда Кър и Гуинет Полтроу.

За тези, които нямат почти никакво време сутрин, а чувстват глад, веднага можем да дадем решение – шепа с микс от сурови ядки и сушени плодове е елементарна закуска, която освен, че е здравословна и полезна, ще ви държи сити за по-дълго време.