Китайският производител на трактори Chery с готовност да влезе в България

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

 
1
2
3
4
5

(0 гласа, оценка 0 от 5)

Автор: Фермер.БГ

Китайският производител на трактори Chery има готовност да влезе в България, стана ясно след среща в рамките на изложението Агритехника, което се провежда в Хановер, Германия.

 

 

Китайската компания, производител на трактори заяви интерес към Карловския тракторен завод в село Ведраре до Карлово по време на работна среща в рамките на българската делегация, която посети Китай с начело на Премиера Пламен Орешарски и с участието на земеделския министър Димитър Греков. Заводът производител на трактори в малкия, среден и висок мощностен диапазон – Chery Heavy Industry Co., Ltd има сериозни инвестиционни намерения за сглобяване на трактори в България, като това може да се случи в огромните производствени площи и цехове на Карловския тракторен завод, където се произвеждаха тракторите Болгар.

 

„Ако се влезе в сътрудничество с Карловските тракторни заводи, тези машини могат да се произвеждат у нас за местния и европейския пазар. Такова е и желанието на фирмата производител Chery. Засега има само меморандум за съгласие за сътрудничество. Те са идвали няколко пъти, оглеждали са нашите заводи, възможностите, линиите и сега вече предлагат съответно да се пристъпи към договореност за сключване на такъв договор за сътрудничество.“, заяви аграрния министър Димитър Греков.

 

Освен трактори, китайската компания е производител на комбайни, както и специализирано оборудване и системи за напояване и пречистане на води.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Read more: