Легионера убил Евгени Малкия Замесен

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Красимир Станчев – Легионера може да е замесен в изчезването на един от най-известните ни фалшификатори Евгени Малкия. Полицията все още няма отговор на въпроса дали той е убит, отвлечен или избягал.Евгени Малкия се смята за един от най-добрите майстори, които изработват фалшиви антични монети. Именно с това е и свързана версията, че той може да е убит, пише в. “168 часа”.

Следите на Евгени Малкия се губят през 2005 г. По онова време той все още е един от основните прекупвачи и дилъри на антики.

“В нашите среди се говори, че е убит. Евгени Малкия първо беше иманяр и той самият копаеше на определени обекти, за да търси находки. Произвеждаше много автентични ментета и в един момент изчезна”, разказва колекционерът Красимир Дуницов.

Една от версиите за изчезването на Евгени е, че е направил матрици на монети от изключително скъпа колективна находка. Който разполагал с нея, можел да наводни пазара с ментета и да изкара големи суми зад граница.

Смята се, че е бил ликвидиран именно заради това, защото поръчката е била дадена на Легионера. Килърът Красимир Станчев имал връзки в средите на иманярите и колекционерите и понякога им вършел различни услуги срещу заплащане./БЛИЦ