Унищожаване и борба с дървеници под контрола на РЗИ (ХЕИ)

1
Добави коментар
tanito_007
tanito_007

Унищожаване и борба с дървеници под контрола на РЗИ (ХЕИ)

Фирма Бран Инсект известна още и като „Наемни убийци на вредители“ гарантира за високо качество на своите услуги. Имаме дългогодишен опит в унищожаването на постелни (креватни) и горски дървеници в търговски обекти и частни жилища. Постелните кръвосмучат от хората, а горските населяват храсти и дървета. Ползваме само най-висок клас препарати, които са без цвят и миризма. Извършваме еднократни обработки срещу дървеници, а също сключваме и абонаментни  ДДД договори отговарящи на изискванията на РЗИ (ХЕИ) и Министерство на здравеопазването.

Как да разпознаете постелните или креватните дървеници?

– Нахапванията от постелни или известни още като креватни дървеници, стават предимно през ноща, като често първоначално се бъркат с ухапване от бълхи, комари и дори кърлежи.

– Индикация за наличие на тези насекоми от по-дълъг период са кафеникаво червените малки точици засъхнала кръв по рамките на матраците и леглата, а също по стените, възглавниците и чаршафите.

– Възрастните индивиди достигат 4-6 мм. дължина и имат червено-кафява окраска и предпочитат да живеят зад и в дървени повърхности (матраци, дюшемета, гардероби и т.н.).

– Женските креватни дървеници снасят 1-5 яйца дневно в продължениe на около 2 месеца или общо 200 яйца през живота си.

– Разпространението на тези вредители става най-често или пасивно – при транспортиране на мебели, дрехи или друг багаж, или активно – при предвижване на собствен ход по стени на жилищата, а в някои случаи и с помощта на птиците и прилепите.

Какви са нашите гаранции за унищожаването им?

Даваме пълна гаранция за качествено унищожаване на дървеници при следните случаи:

– Ако сте напълно сигурни, че проблема не е повече от 5-7 дни, считано от първото ухапване, е нужно да се направят поне две обработки. За съжаление тази индикация в повечето случаи е подвеждаща, защото през първите дни възрастните индивиди могат да кръвосмучат дори само веднъж, и едва когато вече се излюпят снесените от тях яйца да зачестяват ухапванията, тъй като популацията е нараснала и се нуждае от още кръв. Това означава, че могат да се наложат и три последователни третирания.

– Ако сте установили наличие дори на една дървеница преди повече от 10-14 дни, е най-правилно да се направят три последователни третирания. Ако са забелязани дори единини насекоми преди повече от 20 дни се налага да се извършат четири последователни пръскания.

Важно: Интервалът между първото и второто третиране трябва да е между 7 и 10 дни и най-късно до 14 дни, а периода между второто и третото пръскане се определя индивидуално и варира между 10 и 20 дни. След всяко пръскане не трябва да отмивате препарата поне 14 дни, но подът може да се мете или прахосмучи.

Какви отстъпки даваме при убиването на дървениците?

След първоначалната обработка за убиване на дървеници, всяко следващо третиране е с 10% отстъпка на база първото т.е. ако първоначалното пръскане е било на стойност например 50 лв, всяка следващо третиране ще е по 45 лв., като броят на обработките зависи от текущото състояние на обекта и размера на популацията от вредители.

Предварителна подготовка на помещенията при борба с тези вредители.

– Най-важното е, че в жилищните сгради засегнати от постелни дървеници, трябва да се обработят всички помещения, които се обитават, а не само местата на които спите или отпочивате.

– Ден преди да ви посетят наши служители, трябва да изпрахосмучите или изметете внимателно целия под, за да отстраните част от яйцата им. Боклука изхвърлете в найлонова торбичка далеч от дома.

– Изкарайте да се проветрят колкото може повече дрехи преди обработката, а след пръскането ги приберете. Ако дрехите са много ги намествате в средата на гардеробите, така че да може свободно да се изпръскат всички вертикални и хоризонтални вътрешни плоскости.

– Изпирайте личното и спалното си бельо на повече от 45 градусова температура, както преди, така и след услугата борба с дървеници. Това ще унищожи част от яйцата на дървениците.

Важно: Обикновено пръскането се осъществява за около 20-45 минути в зависимост от размера и състоянието на жилището. Никога не оставяйте дрехи в найлонови торби защо така нанесените от специалистите ни препарати няма как да достигнат до вредните кръвосмучещи насекоми.

Какви препарати използваме?

– При борба с дървениците, както и с другите вредители, използваме само препарати от най-висок клас, които не са канцерогенни т.е. не са ракообразуващи и са одобрени за професионална употреба от Министерство на здравеопазването.

– След обработка трябва да излезете и да затворите плътно помещенията поне за 60 минути.

– Преди отново да влезете в жилището проветрете добре за около 15 минути.