Правата на мюсюлманските жени

27
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Любопитно

Повече от една четвърт от хората на земята са мюсюлмани. Ислямската религия е втората по големина в света и тя има свои специфични правила за всички аспекти от живота. Едно спорно убеждение в исляма е ролята на жената в обществото. Има строги правила, които определят как трябва да се облича и да се държи мюсюлманката. Тези ограничения биха били обидни за повечето жени в съвременния свят.

Дрехите

Облеклото на жената е конкретно очертано в ислямската религия. Тези религиозни указания са известни като хиджаб. Когато са на публично място, жените трябва да покриват тялото си с изключение на ръцете и лицето. Платът на дрехата не трябва да е прозрачен и освен това трябва да пада свободно, за да не се очертават извивките на тялото. Облекло на мюсюлманските жени не трябва да прилича на облеклото на светските дами.

Зрителният контакт

Мюсюлманските жени трябва да избягват всякакви действия, които показват чувство на привличане към даден мъж. Това включва избягване на зрителния контакт, а погледът трябва да е сдържан. Най-крайните мюсюлмани вярват, че жената не трябва да вижда каквото и да е част от тялото на мъже, които не са й роднини и респективно, за които не може да се омъжи. Тази концепция е широко приета в ислямската религия.

Нищо да не привлича вниманието

Мюсюлманките трябва да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да привлекат вниманието върху тях. Това включва носене на бижута, дрънчащи дрънкулки, парфюми. Всяко действие за привличане погледа на мъжа е строго забранено от свещената книга за мюсюлманите – Корана.

Сериозен вид

В Корана се казва: „Не бъди твърде разговорлива, да не би някой, в чието сърце се е заселил дяволът, да почувства желание”. Това се отнася до идеята, че жените не трябва по никакъв начин да флиртуват с мъжете, за да не предизвикат чувства у тях. Мюсюлманката трябва да избягва всякакви лицеви движения, да се държи достойно и делово.

1. Първото великденско шоколадово яйце е произведено през 1873 г. във Великобритания от&nbspповече

Бойното поле е странно място. Това е едно от малкото места, където насилието,&nbspповече

Най-известните герои в гръцката митология са боговете и богините, които използвали&nbspповече