Материя или Духовност? Ум или Сърце? Изборът на съвременният човек.

5
Добави коментар
lubopav
lubopav

Тези дни бях много впечатлена от нещо. Получих на няколко пъти съвет (за който съм благодарна) от човек на Духа, когото безкрайно много уважавам и обичам, човек с опит и безгранични знания. Аз си взех ценното и лично послание от този съвет. Но покрай него възникнаха и тези размишления. Съветът беше – да не се задълбочавам в наука, нито в силови спортове, ами да бъда по-духовна. С цялата ми огромна любов и уважение, ще изразя едно мнение, което може и да бъде неумел израз на наперен младок. А може и да не е
Смятам, че няма нещо в нашата проявена Вселена, в светът в който живеем, което да няма духовна природа. Твърде дълго бяхме фокусирани върху логиката и достиженията на ума, също така бяхме фокусирани в материята във всичките й проявления. После в един момент започнахме тотално да отричаме материята, науката, парите даже и всички проявления на логичния и материален свят, и се фокусирахме в духовното, в сърцето, в енергийния свят. Но и в двата случая се люшкаме в махалото, в крайности, отричайки едното или другото.

А светът ни е една комплексна и прекрасна цялостност, обединяваща и приемаща всички крайности. Не случайно живеем в дуалност. И вече изхождаме от ясното познание, че всичко е енергия. Нали? Е, значи и материята, и парите, и щангите, и компютърът пред вас, и стола на който седите, и вие самите, и медитативните практики, и йога, и наука, и ум, и сърце – всичко е енергия. Разбира се, има енергия с по-висока честота и вибрация, има и енергия която е в по-ниските плътности, с по-ниска вибрация. Но всеки един спектър от енергията е уместен и необходим. Иначе нямаше да съществува, нали?

Така че, моята лична позиция е, че изборът на модерният, на съвременният човек, е да е осъзнат за духовната си същност, наясно, че е духовно същество с физически преживявания, в материален свят. Има си ум, сърце, тяло, дух, душа, и цялата тази комплексна цялостност го изгражда. И новият човек е осъзнат, интегрирал в себе си и научното знание, и духовната сила на любовта. Владее физическото си тяло, силата на ума, на духа, и силата на сърцето.

Днес си говорим и разбираме толкова много за ДНК, за това как работи със светлина, как се трансформира и трансмутира под силата на Любовта, която е най-чистата и изграждаща Вселенска сила. Как бихме могли да стигнем по-далеч в осъзнаването си, ако пренебрегваме науката? Та тя е другият край на една и съща плоскост – редом с духовното. Нима науката няма духовна природа? Също както сърцето и ума са пак двете полярности на една и съща плоскост.

Когато умът разбере кое, как и защо се случва, той се пуска, блокажите се вдигат и дават възможност на сърцето да твори.

Когато овладеем енергията на материята, полетът на Духа стига още по-високо. Не случайно сме избрали преживяване в този материален свят. Защото една от най-важните задачи на съвременният човек понастоящем е да одухотвори материята. И тогава, опознали и преживели всички крайности от люлеещото се махало, целият спектър на енергията, на светлината – тогава вече можем да намерим нулата, където да творим без граници, без условности, категории и спирачки. И както написа днес моята приятелка, психоложката Борислава Крендева, вдъхновена от една реклама съ Жан-Клод Ван Дам, която стана супер популяна и обиколи социалните мрежи:  ” …Категоричното послание на вандамския шпагат: колко е важно да сме синхронизирали прецизно двата “камиона” движещи ни по Пътя – този на материалността и онзи на духовността. Няма ли баланс между тях, тогава “колелата” на живота ще ни премажат.”

 Гмуркаме се в Нулата на 23-ти ноември, събота. София: http://www.svoizbor.com/events/event/zelo-limits-sofia-23-november/

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Tags: Вселенска енергия, да одухотворим материята, ДНК трансмутация, духовна ли е науката, енергия на материята, енергията на нулевата точка, изборът на съвременният човек, материя или духовност, модерният нов човек, нулевата точка, ум и сърце, хората на новото време