Завърши строителството на басейна в Плевен

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Завърши строителството на първия общински покрит плувен басейн в централната част на Плевен. Това съобщи кметът на града проф. Димитър Стойков. Пробните изпитания на съоръженията са извършени. Кметът заяви, че най-вероятно новият басейн, който се намира до училище „Иван Вазов“, ще бъде предоставен чрез търг под наем за стопанисване и експлоатация. Изискване на общината ще бъде от 09.00 до 16.00 часа да се използва за обучение, тренировки и забавления на децата, учащите се и студентите на „поносими цени“, а в другите часове – за останалите граждани.

По думите на кмета общината няма да се стреми да печели от плувния басейн. Важното е според него е да се подбере фирма, която да се грижи добре за съоръженията и те да са достъпни до хората. Разходите да поддръжката няма да са малко, прогнозира проф. Стойков.

Едно пълнене на басейна ще струва около 1600 лева, защото вместимостта му е 600 кубика. Водата трябва да се сменя след не повече от 45 дни, въпреки наличието на пречиствателни съоръжения. Средствата за персонал, ток, отопление и филтри също няма да са малко. Общината ще изисква постоянно дежурство от лекар и спасител. Към басейна са предвидени фитнес зали, кафенета и други удобства за посетителите, каза кметът. Той очаква в скоро време общинският съвет да вземе решението да бъде отдадено съоръжението под наем.