Най-полезните йога асани за жени (видео показно)

1
Добави коментар
milk1
milk1

Йогата е тотален хит сред жените от всички възрасти. Тенденцията тръгна от изток и се разпространи из цяла България само в рамките на 2 години. Помага за укрепване на имунната система, раздвижване на тялото, отслабване и отпочиване на съзнанието. Има 4 основни асани (пози), които са най-полезните за дамите:

1. Рало – Служи за раздвижване на гръбначния стълб и премахване на паласките от корема и ханша. Скулптурира бедрата и изглажда бръчките по лицето. Успешно се бори срещу досадния целулит. Тази поза е враг №1 на умората. Действа добре при нередовен цикъл и проблемен стомах. Улеснява обмяната на веществата. Изпълнява се като се легне на пода с длани, прибрани до тялото и обърнати към земята. Краката и тазът се вдигат само с коремните мускули. Отпускат се над главата и се изпъват напред. Препоръчва се при атеросклероза, високо кръвно, дископатия и херния.

2. Риба – Прави хубав бюст, рамене и шия. Подобрява настроението и вталява тялото. Ляга се на пода и ръцете се поставят под дупето. Тялото се обляга на лактите и главата се извива назад, докато темето опре в пода. В тази поза се стои, докато се отброят 5 вдишвания и издишвания.

3. Кобра – Наричат я асана на подмладяването. Оформя тялото и му придава грация. Ляга се по корем, а лицето се опира в пода. Ръцете се свиват от двете страна на гърдите, докато дланите се държат обърнати към пода. Започва бавно и постепено вдигане на тялото, докато ръцете се изпънат и няма чупка в лактите. Пъпът остава на пода, а очите гледат нагоре. Краката се разтварят леко, за да се натоварят гърдите. Трябва да се стои така за около 10 вдишвания и издишвания.

4 Лък – Отново се ляга по корем, за да се разсеят мазнините в областта на корема. Тази асана стимулира половите жлези и задържа младостта по лицето на жената. Ръцете трябва да хванат здраво краката и да се опитате да се залюлеете. Стои се така за около 5 вдишвания и издишвания.

Видео:

Снимка: res.mindbodygreen.com Автор: Dani

Най-полезните йога асани за жени (видео показно)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)