Диетичен обяд в офиса, приготвен у дома

1
Добави коментар
milk1
milk1

За да успяваш да следиш по колко калории консумираш на ден и да си сигурна, че всичко, което хапнеш е здравословно най-добре си приготвяй кутия с обяда за офиса. Така ще пестиш и пари. Обядът не бива да се пропуска в никакъв случай, защото той влияе върху баланса на хормоните и нивата на кръвната захар. Ето какво трябва да сложиш в кутията си:

1. Протеини – те дават аминокиселините, които се грижат за правилното функциониране на мозъка и вкарват нивата на кръвната захар в правилните норми. Могат да се набавят от белтъчини като сьомга, тофу, риба тон, постно пиле, крехко пуешко, яйца и яйчни белтъци. Не бива да надвишават дневната норма от 25 грама на ден.

2. Салата вместо сандвич – листни зеленчуци в комбинация с краставица, домати, тиквички и цвекло ще е ударна витаминна доза за здравето и вкусовите ти рецептори. Може да се овкусява с млечен дресинг и прясно изцеден сок от лимон. Солта трябва да се избягва или да се намали до минимум, защото води до задържане на течности в организма.

3. Малко въглехидрати – картофи и сварен нахут вършат идеална работа, ако само салатата не ти стигне и се нуждаеш от нещо наистина питателно. Дават много енергия и помагат на концентрацията при изпълнението на задачите в офиса.

4. Десерт – блокче черен шоколад или шепа сушени плодове са най-добрият заместител на мазните и сиропирани сладкиши.

5. Повече вода и чай – кафето и енергийните напитки трябва да се избягват, защото обезводняват организма и изваждат нивата на инсулина от строй. Добре е напитките, които консумираш да се подслаждат със стевия.

Снимка: www.parade.com Автор: Dani

Диетичен обяд в офиса, приготвен у домаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)