Любка Дебърлиева отново в националния (ВИДЕО)

3
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Бившият капитан на женския национален отбор по волейбол Любка Дебърлиева изненадващо попадна в състава за световната квалификация през януари. От селекцията на Марчело Абонданца отпаднаха три основни състезателки.

За последно Дебърлиева игра за руския Ленинградка (Санкт Петербург). От новия сезон тя е ангажирана с женското направление на Левски, но не като активен състезател. Дебърлиева ще заеме мястото в състава на Диана Ненова. Последната заедно с Мария Филипова и Цветелина Заркова са кардиналните промени в списъка, за които се закани селекционерът Марчело Абонданца. Като изненада в състава може да се посочи бившият блокировач на Славия Кристина Йорданска, която в момента играе в първенството на Словакия. 

Самата идея за подмладяване на състава пък изглежда странна като реализация предвид връщането в състава на Дебърлиева, която освен всичко останало не е играла в последните 6 месеца. 

Извън избраниците на Абонданца остава бившият капитан Ева Янева, която се завърна на терена след възстановяване от тежка операция и вече играе за френския Кан. Националките ще изиграят 2 контроли с Франция преди квалификациите в Самоков от 3 до 5 януари.

TV7