Сочна рибица с пълнеж от зеленчуци

1
Добави коментар
milk1
milk1

Месо в комбинация със зеленчуци е гаранция, че ще станете недосегаеми за върлуващите грипни епидемии. Рецептата за свинска рибица, пълнена със зеленчуци ще придаде нов смисъл на почивката ви. Ще стане повод за събиране със семейството или демонстриране на кулинарни умения пред тайфата. Чети и действай:

Необходими продукти:

рибица – 1 свинска

спанак – 300 г, може лапад, лобода или др.

чесън – 2 скилидки

моркови – 1 бр.

чушки – 1 малка червена

кашкавал – 100 г настърган

сол

черен пипер

олио

ракия – 50 мл

соев сос – 3 с.л.

бекон – няколко тънки резена, за отгоре

Започва се с почистване на рибицата и финото й разрязване с остър нож. Трябва да стане тънка и голяма като пано, върху което ще се рисува с плънката. Овкусява се със сол, черен пипер, ракия, соев сос и малко олио. Стои в маринатата не по-малко от 2 часа. През това време се запържват в тиган чесъна, морковите и чушката. След това се добавят спанакът и подправките сол и пипер.

Плънката се пържи, докато зеленчуците омекнат. След това се оставя малко да се охлади и се смесва с настърган кашкавал. Плънката се разпределя по рибицата и се повива като пеленаче. Месото се закрепя с клечки за зъби. След това се поставя върху дъното на намазнена тава, което е било предварително покрито с нарязан лук. Завива се с фолио и се пече на 200-250 градуса за около час. След това фолиото се маха и месцето се дозапича без фолиото.

Снимка: 3.bp.blogspot.com Автор: Dani

Сочна рибица с пълнеж от зеленчуциРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)