Искам да ти кажа: По-хубави сме, когато се усмихваме:)

2
Добави коментар
ZelenaQbulka
ZelenaQbulka

По-хубави сме, когато се усмихваме:)

Добро утро. Спите ли? Не. И аз. Станах рано. С приятното усещане за един нов ден. Това му е хубаво на утрото. Винаги имаш приятно усещане за нещо хубаво, което може би ще се случи точно днес. Усещане или надежда? Може би и двете. Разбира се, още с първите минути от новия ден това усещане може да се спука като розов детски балон. Достатъчна е една дума или поглед от домашните ви, за да се нацупите. И денят вече не е същият. А можеше да бъде, мислите си вие. Все още може.
Бях на едно интервю за работа и шефът на фирмата, който го провеждаше, ми каза да се усмихвам по-често, защото съм по-хубава… Може би това ни е проблемът. Стараем се да изглеждаме сериозни, да бъдем сериозни. Уви, стегнатите лица и свитите устни не ни правят нито по-умни, нито по-големи професионалисти. А една усмивка може да стопли въздуха и да докара слънцето и в най-облачната душа. Животът е толкова по-лесен, когато наоколо има хора, които ти се усмихват, подкрепят, окуражават, вместо да те оглеждат с онова неприятно подсмихващо се чувство, с надсмешка, с мисълта, че са нещо повече от теб…
Добро утро. Събудете душата си, усмихнете й се, позволете й да лети, да диша, да бъде щастлива. Това е тя, вашата душа. Защо държите да я изтезавате с чувство за вина, с мрачни подозрения, със самообвинения? Тя няма вина за пресолената супа, за ненамерената шапка, за недоволството на половинката ви, за липсата на разбиране у шефа ви… Тя е невинна, поне до доказване на противното.
Цената на щастието ви е в една простичка усмивка. Една добронамерена мисъл. Едно приятно действие. Когато човек успее да се научи да живее първо за себе си, за своето щастие, разбира, че всъщност може да постигне мечтаното щастие и у дома, и в офиса, и с роднините.
Знаете ли колко е красиво сега в парка? И колко приятно е да изпиеш чаша чай в приятна компания? Подарете си. Насладете се. Живейте. Защото животът е кратък и наистина не си струва да го прекарвате в опити да си докажете, че човекът до вас наистина ви обича, че наистина ви е верен, че наистина иска да бъде с вас, че работата ви наистина си струва нервите, че шефът ви наистина няма да намери по-добър служител от вас, че родителите ви наистина се гордеят с вас, че децата ви наистина ви уважават…
Наистина има значение само едно – в края на деня, когато седнете уморени на дивана, да можете да си спомните с усмивка поне за едно нещо, случило ви се през деня. И да се почувствате щастливи и спокойни. Да заспите спокойни. За да се събудите щастливи, готови да се усмихнете на новото утро. Защото, когато се усмихвате, сте по-хубави:)