Как да се справиш с гадни колежки?

12
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

 НЕ игнорирай гадните колежки – накажи ги лошо!Гадните колежки са във всеки офис. Колкото и пъти да смениш работата си, те пак ще са там – гаранция! Ако те съветват да ги игнорнеш – недей. Това няма да помогне, а ще те натовари излишно и с работа и с психически тормоз.

„Колежките ми са шумни и не мога да се концентрирам…“ или „Колежката ми е мързелива и все аз отнасям работата й….“ – звучи ти познато, нали?!

Има обаче  случаи, в които НЕ можеш да изкрещиш „Млъкнете гадини!“ или да извадиш законно притежаван… пистолет и да ги гръмнеш с кеф.

Тогава ти остава някоя от следните техники за минимизиране на шума: опитай се да седиш със слушалки и зареди в CD-то „бяла“ музика – естествени звуци като море, птички и т. н. или просто еднообразен, но успокояващ чил аут.

Саксии с растения на бюрото също биха могли  да те отделят от натоварващата среда, поставяйки те в твоя собствена джунгла.

И на последно място – ако източникът на шума е един-единствен колега, би могъл да се конфронтираш с него и да поискаш (мило) да спре със звуковата атака, защото понякога хората наистина не усещат, когато са прекалили. (макар че, май отдавна не вярвам в това твърдение!)

** Организирай  си „ОКОЛОСВЕТСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ“ в обедната почивка. Вземи си нещо екзотично за ядене и отиди на някой туристически сайт или просто зяпай каритнки от привлекателни места. Това наистина работи!

Етикети: колежки, работа, работно място