Снимат хорър версия на „Спящата красавица“ в замък край Созопол

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Истинска принцеса обитава от седмица замъка край Равадиново, известен с романтичното име “Влюбен във вятъра”. Това е актрисата Катрин Оксбърг, наследничка на сръбска кралска династия, известна и като принцеса Катрин. 

Първо в Созопол пристигна съпругът , известният холивудски актьор Каспър ван Дийн, познат от фантастичния екшън “Звездни рейнджъри” и екшън комедията “Родени да карат”. Каспър ван Дийн е в главната роля на филма “Спящата красавица”, но в хорър вариант, който се снима в замъка край Созопол.

Той е и режисьор на лентата. Ролята на Спящата красавица обаче не е поверена на принцеса Катрин, а на нейната най-голяма дъщеря Мая, научи “24 часа”.

Зомбита, вампири, рицари и всякакви странни същества се разхождат из всички кътчета на каменния замък. “Сюжетът следва този на известната приказка, но това е филм за възрастни”, обяснява Джонас Толкингтън, продуктов мениджър във филмовата компания BUFO. Тя е подизпълнител на нискобюджетна американска компания, която реализира продукцията.

“Няма по-подходящо място за снимки. Това не е кинодекор, а истински замък, което дава възможност за много по-качествено и мащабно снимане”, казва изпълнителният директор на БУФО Никола Николов.

Холивудските знаменитости са не повече от пет-шест, но имената им се пазят в тайна. В екипа има и български актьори, а масовките се изпълняват от доброволци, набирани в Созопол и околните градчета.

Замъкът е превърнат в снимачна площадка, работата на която продължава по 10-12 часа дневно. Навсякъде са разпръснати прожектори, камери и стряскащи реквизити, достойни за филм на ужасите.

Внушителната подземна винарна е станала пещера със съкровища. Няколко бъчви и сандъци са пълни с перли, скъпоценни камъни и златни съдове. Край тях се търкалят чували с черепи. Всички предмети са бутафорни, но поставени в истински, а не картонен замък, изглеждат впечатляващо.

Преддверието на винарната в момента е трапезарията на зомбитата. На дълга маса са поставени сребърни прибори и свещници, обвити в паяжини.

Замъкът край Равадиново е собственост на созополския предприемач Георги Тумпалов. “Самият аз съм член на три рицарски общества, но да си рицар, май вече не е модерно”, казва той. Започнал градежа на замъка преди 17 г. Твърди, че всичко е минало през ръцете му, а причудливите елементи, които изобилстват в замъка, били по негови фантазии.

“Американският екип е във възторг от домакина. Изпълнителният продуцент на компанията остана шашнат от гледката. Ние от своя страна сме обещали да пазим всичко в замъка. Подобна сграда е голям плюс за българската киноиндустрия”, каза Никола Николов.

Снимачният екип, актьорите и техническият персонал са около 45 души. Те се хранят в замъка. Боб с наденички е една от първите български гозби, които чужденците опитали и много им се усладило.

Звездното семейство Катрин и Каспър ван Дийн е у нас с петте си деца.Още щом пристигнала в България, принцеса Катрин се видяла със Симеон Втори, разкриват посветени.

Холивудските актьори нямали особени изисквания по отношение на храната и бита. Само една от актрисите се хранела екстремно екологично.

В Созопол в момента е и друг екип от Холивуд, който снима лентата “Снайпер 5” с Том Беринджър. Подизпълнител отново е българо-американската кинокомпания БУФО.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти