Няколко интересни факта, които не знаете за

0
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Сериалът „Д-р Хаус“ определено е доста интересен и успя да привлече вниманието на голяма част от зрителите. А и главният герой определено е доста колоритна личност, която си заслужава вниманието. Ако и ти си почитател на сериала, виж няколко интересни неща, които най-вероятно не знаеш за „Д-р Хаус“:

 

По принцип Хю Лори не куца в реалния живот. След толкова много снимки и сцени с накуцване, актьорът е развил травма, която е лекувал няколко месеца. Вече отново ходи напълно нормално.

 

Когато Хю Лори прочел за пръв път сценария на сериала, той не смятал, че именно неговият герои ще бъде главното действащо лице. Тогава заглавието все още не било „Д-р Хаус“ и се очаквало интереса на зрителите да попадне върху друг герой.

 

Снимка: outnow.ch

 

Болницата „Принстън Плейнсбъро“ не съществува. Сериалът се снима в Ню Джърси, а началните надписи са от Трентън, Ню Джърси, Плейнсбъро и Западен Уиндзор.

 

Интересен е фактът, че героите д-р Хаус и д-р Уилсън са базирани на Шерлок Холмс и д-р Уотсън. Хаус е Холмс – брилянтен детектив, който прави най-невероятните заключения и има доста набито око, а Джеймс е Уотсът – човекът, който винаги помага на Хаус/ Холмс. Другото общо между Хаус и Холмс е техният адрес – детективът и живял на „Бейкър Стрийт“ 221В, а Хаус живее на същия номер – 221В. И двамата злоупотребяват с наркотични вещества – Хаус използва Викодин, а Холмс – морфин и кокаин.

 

Първият актьор, избран за сериала, е Шон Ленърд, превъплътил се в ролята на д-р Уилсън.

 

Актьорите може да не са лекари, но са заобиколени от такива. Бащата на Хю Лори е лекар, както и братята и бащата на Джес Спенсър, изиграл ролята на д-р Чейс.

 

Снимка: outnow.ch

 

Сериалът се е появил на бял свят, благодарение на диагностичната колонка в сп. „New York Times“. Там били описвани необичайни случаи от лекарската практика, което довело до вдъхновение за създаване на „Д-р Хаус“.

 

Вижте едно интересно видео CV с участието на Хю Лори: