Идеи за голямата винтидж баня и малката й сестричка

2
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Неведнъж сме си говорили, че в момента „индъстриъл с елементи на винтидж“, ако можем така да се изразим, е сред най-интересните и предпочитани интериорни стилове. Обсъждали сме как да постигнете модерна ретро визия в дизайна на кухнята, хола, спалнята, дори на балкона. 

Днес обаче ще се затворим в най-интимното помещение от дома. За мнозина „моята баня е моята крепост“. Там човек може да релаксира, да остане насаме със собствените си мисли, понякога дори му идват гениални такива. Затова смятаме, че макар да не е основното помещение, което ще бъде оценено от гостите, на уюта в стаята за къпане трябва да се обърне специално внимание.

В идеалния според повелите на модата вариант, идеалната актуална баня е доста по-голяма от очакваното. И освен с винтидж вана, разполага още с диванче, масичка, всевъзможни шкафове, тоалетки, килимчета…

Квадратурата на дома ви едва ли ще позволи това. Но винаги може да се измисли по-скромен и все пак достатъчно симпатичен ефект. Независимо дали тази част от дома ви е като кибритена кутийка или по-скоро прилича на хол, ще ви посочим няколко вещи и мебели, които може би не сте се сетили да подредите в нея. А те гарантирано ще ѝ придадат завладяващ артистичен дух.

Списъкът включва:

Старинно орнаментирано огледалоОсобено интересно ще се получите, ако не го поставяте на най-очакваното място – над умивалника. Вместо това изберете стената до ваната, например. 

Множество малки картини по стените  Може и снимки в рамки. Просто не трябва да ги строявате в прави редици и колонки, а да се придържате към идеята за артистична разпръснатост по стената.

Стол или табуретка  Не е нужно да ги използвате по предназначение, разбира се. Можете да слагате върху тях хавлии, списания, шишенца с шампоани и други козметични продукти.

Масичка за книжки, списания и кръстословициМного хора обичат да се занимават с такива неща, докато прекарват дълги минути (ако не и часове) в тоалетната. Защо да не им се осигури допълнителен уют?

Закачалка или куфарТези две неща могат съвсем да затвърдят усещането за винтидж атмосфера в банята ви. Закачалката е специална с това, че не използва само за кърпи, а на нея винаги си виси халат с изискан вид. Куфарът едва ли има някакво специално предназначение, но определено стои интересно в банята.

Олющен шкаф под умивалника  Ако не харесвате олющената идея, може просто шакфът да бъде в ретро стил. Важното е да се различава от стандартните нови шкафове за баня.

Стар велосипед и стара стълба Ако развихрите въображението си, винаги можете да измислите и нещо съвсем нестандартно, което да придаде неповторим дух на уютната ви баня. За още симпатични идеи, посетете нашата галерия.

Ако тази статия ви е харесала и искате да четете още полезни съвети от нас, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!