Преименуват билетчето за градския транспорт в София

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Билетът за градски транспорт в София ще се нарича карта за еднократно пътуване. Това каза пред журналисти Зафир Зарков, общински съветник от ГЕРБ и член на постоянната комисия по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението. По никакъв начин не се променя нищо, освен наименованието билетче, което става в карта, добави Зарков. Той обясни, че причината, поради която се налага, е законова промяна от 2012 г., влизаща в сила от 1 януари 2014 г.
„Тази промяна касае автомобилните превози и според нея се изисква всички автобуси да бъдат снабдени с касови апарати. Това за София и за другите големи градове, където има различни видове транспорт, е меко казано неприложимо, тъй като би означавало, че трябва да се ползват различни превозни документи за автобус и за останалите видове транспорт, които в София са три – метро, тролеи и трамваи”, заяви Зафир Зарков.

По думите му друга причина е, че силно ще се затрудни обслужването на гражданите и спазването на разписанията на градския транспорт. „Шофьорът ще трябва да издава и билет, и касова бележка, което отнема време”, посочи Зарков./БЛИЦ