Хората, които симулират оргазъм, са по-склонни към изневери

5
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Проучване на университета Харвард, оглавено от д-р Джъстин Лехмилър и цитирано от Daily Mail, сочи, че мъжете и жените, които симулират оргазъм по-често, са по-склони да изневерят на половинката си, от тези, които симулират сексуален пик по-рядко.

Целта на изследването е да се установи дали сексуалното задоволство при партньорите влияе положително на това доколко верни са си един на друг те. В проучването вземат участие 138 жени и 121 мъже – студенти в Харвард.

Изследваните лица правят секс средно по три пъти в седмицата като е посочено, че в 61% от случаите жените са получили оргазъм, което при мъжете е валидно за 70% от сексуалните актове. Съвсем не изненадващо учените зад проучването установяват, че жените симулират оргазъм по-често от мъжете – в 18% от случаите, докато при мъжете това се случва едва веднъж на 20 пъти или при едва 5% от интимните контакти.

В същото време една от шест дами, интервюирани за изследването, признава, че е изневерявала на партньора си. При мъжете това е още по-често явление като над една четвърт – 26% от изследваните лица признават, че не са били верни на половинката си.

На база на корелацията между тези данни е установено, че мъжете и жените, които симулират оргазъм по-често, са по-склонни към изневери. При жените не е открита връзка между честотата на оргазмичните преживявания и изневерите т.е. дамите, които достигат сексуалния си пик най-често, изневеряват също толкова, колкото и тези, за които оргазмът е най-трудно достижим. Освен това се разбира, че мъжете са по-склонни да останат с партньорка, която получава оргазъм по-често.

Според ръководителя на изследването – д-р Лехмилър, „Симулирането на оргазъм казва много за това, какви са шансовете за една жена да изневери. Колкото повече тя симулира, толкова по-вероятно е да е била неверна с партньора си преди и още по-вероятно да му изневери и в бъдеще.“