Няколко начина за детоксикация на тялото

17
Добави коментар
theones
theones

Няколко начина за детоксикация на тялото

ное 21, 2013
Полезно

0

Детоксикацията е процес на извеждане нa токсините и повечето вредни вщества от тялото, които токсини са се натрупали в него. Основният начин, тези вредни вещества да попаднат в тялото ни, това е чрез храната, която консумираме,  течностите, които приемаме, замърсеният въздух около нас и какво ли още не.

Когато тези токсини се трупат в тялото ни , ден след ден и не се правят никакви усилия за тяхното отвеждане оттам, то тогава тялото ни започва да страда и да започва да изпитва известен дискомфорт. За да нормализираме отново функционирането му, трябва да положим някакви усилия по неговото пречистване.

Няколко начина за детоксикация, които не изискат нито много време,  нито много средства, това са следните :

Първото и основно правило е – пийте много вода. Хубаво е, водата да е преварена, за да могат да се елиминират бактериите в нея. Не пропускайте да изпиете най-малко един литър от тази божествена течност през деня. Нека няма  ден,  в който да не сте пили вода. Учените казват, че липсата на вода може значително да увреди работата на органите в тялото, както  и мозъчната дейност.

На второ място – яжте много плодове и зеленчуци, чийто полезни вещества, ще спомогнат за отвеждане извън тялото на токсините и вредните вещества, които го затлачват и му вредят.

Включете в менюто си червено цвекло и грейпфрут. Те са  мощно средство за пречистване на клетките от тежките метали и запазване на полезните елементи.

Ще са Ви необходими и много фибри. Отличен източник на тях,  са лененото семе, картофите, плодовете и др.

Увеличете консумацията на чесън в дневното си меню. Освен това, в тези студени дни, предразполагащи към настинки и вирусни заболявания, чесънът  има мощно  действие в  борбата с тези състояния.

Сутрин на гладно,  пийте вода със сок от лимон, за да снабдите тялото си с така нужният му витамин С.

Яжте по-често риба.

И не на последно място – спортувайте. Физическото натоварване спомага за изхвърлянето на токсините извън тялото и така способства неговата детоксикация.

 

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Няколко начина за детоксикация на тялото, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

tweet

Шоуто на Виктория Сикретс 2013

Лимоните лекуват редица заболявания

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0