Солена торта с пиле

22
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Картофено пюре, сварени яйца и кисели краставички. Вкусна и приятна комбинация, която стои в основата на тази солена торта. И ако родината на картофеното пюре е Стария континент, по-конкретно Франция, то киселите краставички идват от другия край на света – Азия. За тяхна родина се смята Индия. Любопитното около тях е, че всъщност те неточно са класифицирани като зеленчуци, тъй като краставичките се отнасят към така наречените „лъжливи плодове“. В разговорния език обаче се приема традиционното им класифициране като зеленчуци. Освен познатите ни видове на азиатския континент се отглеждат и по-особени разновидности на краставиците като бяла, петниста и ориенталска.

Рецептата е от конкурса „Вкусна коледна магия“

Необходими продукти: 1 пиле 1 кг картофи 5 мариновани краставички 5 твърдо сварени яйца 1 пакетче краве масло (125 г) 1 опаковка майонеза смлян черен пипер 1/2 връзка магданоз сол

Начин на приготвяне: Пилето се сварява и обезкостява и месото му се нарязва наситно. Картофите се сваряват и пасират. Към топлото картофено пюре се добавят маслото и нарязаното месо. Прибавят се солта, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Разбърква се много добре. От така приготвеното тесто се оформя блат в тортена чиния. Блатът се намазва с майонезата и се украсява с настърганите яйца и кисели краставички.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It