Как да приготвим сухата кожа през зимата

0
Добави коментар
milk1
milk1

Ако през лятото трябва често да утоляваме жаждата на сухата си кожа, то през зимата е добре да изработим спасителен план и да запасим несесера с подходящите за сезона продукти. Капризите на времето раздразват епидермиса на лицето ни и го правят свръх чувствителен. Естествената защита пада и се появяват лющене, сърбеж и зачервени петна.

Това е една от причините да не посягаш към препаратите с парфюмиращи съставки и парабени. Всичко по нощното ти шкафче трябва да бъде предназначено за покриването на 3 основни нужди на кожата – облекчаване, възстановяване и успокояване. Само така ще запазиш равномерния тен и здравето на лицето си и няма да имаш проблеми с ежедневното нанасяне на грим.

В препаратите за деня трябва да има витамини и анти-оксиданти. Витамин Е и особено подходящ за подхранването на липидния слой и за предотвратяване на мимическите бръчки, вследствие от студа. Голям слънцезащитен фактор и много влага са задължителни за студените месеци от годината. Nivea, Avon и Oriflame предлагат прекрасни изделия за поддръжката на красотата ти през зимата от ставането сутрин до лягането вечер. При това на достъпна цена. Стойността на повечето продукти не минава психологическата граница от 20 лева.

До края на ноември кожата трябва да е преминала на зимен режим. Това става с много хидратация и маски. Поне два или три пъти седмично може да се глезиш с процедури с натурални съставки като мед, зехтин и жълтък. Те подхранват кожата в дълбочина и задържат влагата. Сутрин преди полагането на фон дьо тен е добре да се нанесе слой крем с лека консистенция за бързо попиване. Той ще пази кожата ти през деня от вредните съставки на цветната козметика и ще работи за мекотата и сиянието на лицето ти.

Вечер е добре освен да се почиства грима, също да се тонира и да се масажира нежно с подходящ крем или балсам. Това съживява кожата от стреса през деня и й дава възможност да отпочине преди предизвикателствата на следващия ден.

Снимка: www.beautythroughstrength.com Автор: Dani

Как да приготвим сухата кожа през зиматаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)