Как да се справим с нежеланите пъпки?

13
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Всички знаят колко неприятно е точно в най-важния ден да ти излезе пъпка на челото, на носа, на бузата… където и да е, винаги е неприятно. За по-суетните направо си е трагедията на деня.

Разбира се, ако появата на пъпки е често явление е добре да потърсите мнението на специалист, защото това е сигурна индикация, че нещо не е наред в организма.

Но дотогава трябва да предприемем бързи мерки, така че да можем да излезем спокойно на улицата и да се покажем пред хора.

Някои жени си мислят, че като им е излязла една пъпка и всички се вторачват точно в нея и започват злобно да ги обсъждат. Е, може би част от света си няма свои лични драми и проблеми и пъпката на носа на някого е повод за раздвижване в живота им. 

Ако и вие сте от тях, опитайте няколко изпитани начина, чрез които да ускорите завяхването на нежеланите пъпки.

Лимон

Опитайте с лимон, знаете, че е универсално средство за много неща и е добре винаги да имаме поне по един у дома. Вземате малко лимонов сок и намазвате пъпките – лимоновият сок бързо ще премахне зачервяването.

Портокал

В зимния сезон традиционно у нас се консумират повече цитрусови плодове и е твърде възможно да имате някой портокал – хапнете го, а с кората си направете маска. Просто я пасирайте и нанесете като маска на лицето.

Краставица

Настърганата краставица също може да бъде приложена като ефикасна мярка срещу черните точки.

Чесън

С чесъна трябва да се внимава, защото може да прогори всичко (под всичко имам предвид най-вече нежната женска кожа). Ако не вярвате, пробвайте да обелите и да напълните един трилитров буркан с белен чесън, ако нищо не ви стане на ръцете, просто сте извънземни. В зависимост от кожата, но още на втората шепа може да започнете да пищите от болка, че ръцете ви горят. Ужасно преживяване! Имайте го предвид, когато следвате следната рецепта в борбата с пъпките. Натърквате пъпките с чесън два пъти дневно. Не бъдете прекалено старателни, за да не постигнете обратен ефект.

Паста за зъби

Пастата за зъби също може да ви помогне пъпките да завехнат по-бързо.

Мед

Всякакви маски с мед могат да ви помогнат, за да подхранят и изгладят кожата на лицето.

И ако сте опитали всичко и неприятните пъпки все още си стоят, вместо да страдате, че не може да излезете никъде, използвайте заличителя. Фон дьо тена, разбира се – за какво са го измислили хората? Фон дьо тенът, пудрата, ружът – могат да заличат всички дребни недостатъци. Ако и това не помогне – никога не се отчайвайте – има и Фотошоп. 🙂

И ако и това не помогне, както някой справедливо беше отбелязал, че всяка статия мога да завърша с глада в Сомалия, вярно мога. Защото хората трябва да разберат, че дребните пъпки и проблеми са пренебрежимо малки за голямата Вселена. Когато престанат да се вторачват в малкото, ще могат да станат част от голямото. И тогава ще се чувстват удовлетворени и красиви.

Автор: Вергиния Генова