Как да изберем домашен кростренажор?

14
Добави коментар
maxefect.com
maxefect.com

Кростренажор е комбинация и включва в себе си два други фитнес уреда: бягаща пътека и степер –  имитиращ качване по стълби. Най-голямото предимство, което имат домашните кростренажори –  трениране на всички основни мускулни групи едновременно. Тренировки с кростренажор, много добре ще подобрят вашата дихателна и сърдечно-съдова система, подобрява издръжливостта и ще ви помогнат да изгорите подкожните мазнини.

Преди да купите кростренажор и да започнете тренировки, преди всичко трябва да помислите за своята безопасност. Все пак, вие взимате домашен фитнес уред за подобряване на вашето физическо състояние, а не да получите травми.  Ако наистина ви интересува безопасността на фитнес уреда, то избора на кростренажор е правилния избор. Всички кростренажори на Christopeit Sport  имат уникална конструкция, като почти е невъзможно да получите контузия по време на тренировка: меко и не плъзгащо се покритие на стъпките за краката, удобни и меки дръжки за ръцете, регулируеми педали.

В спортен интернет магазин MaxEfect.Com  се предлага богат избор на домашни кростренажори, които ще позволят да провеждате тренировки с всякаква интензивност  с високо ниво на комфорт.

Кростренажорите се делят на: предно задвижване и със задно задвижване.

Кростренажорите с предно задвижване са изобретени и конструирани съвсем скоро. Маховика и системата за задвижване са разположени в предната част, което води до това, че трениращия има по-добро вертикално положение на тялото, което влияе на елиптичната траектория на движението. Кростренажорите с предно задвижване са подходящи за трениращи с всякакъв ръст.

Кростренажори със задно задвижване: където задвижването и маховика са разположени в задната част. При този вид кростренажор траекторията на движение е съпоставима на тази при бягане – с малък наклон напред. Освен това те имат специална стъпка за краката, което дава по-голям простор за движение, като сменяте положението на корпуса по време на тренировка.
Различните хора имат различен стил на бягане и за да разберете кой кростренажор подхожда за вас, трябва поне веднъж да пробвате кростренажори с предно и задно задвижване.

Още една основна разлика между кростренажорите, това е – захранването. Кростренажорите биват: механични, магнитни или електромагнитни.
Механичния кростренажор се задвижва благодарение на собствената мускулна сила на трениращия. Към такъв вид фитнес уреди е характерно неравномерно натоварване, което не е благоприятно за ставите – колената.

Магнитните кростренажори създават натоварване благодарение на постоянните магнити, които се намират около маховика и така се регулира натоварването. При тази система неравномерността на натоварването почти отсъства. Освен това магнитните кростренажори превъзхождат механичните по няколко параметъра: ниско ниво на шум, плавно движение и голяма дълготрайност. Всичко тези предимства са благодарение на магнитната спирачна система.

Електромагнитните кростренажори имат електромагнитна спирачна система, за това те имат едно важно предимство – програмирано натоварване. Това е много удобно, тъй като можете да зададете желаните параметри и компютъра избира необходимото за вас натоварване.

При избирането на домашен кростренажор, трябва да обръщате особено внимание за възможност за регулиране на разстоянието между стъпките. Друга важна опция е наличието на компютър и още повече на виртуални програми за практикуване на различни състезания.

Изберете за вашите тренировки кростренажори на немската фирма Christopeit Sport и резултатите на вашият избор, ще надминат очакванията ви.