Кремовете за отслабване

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Дали ще ги наречем оформящи, изглаждащи, за отслабване, антицелулитни и т.н., няма особено значение. Някои от тези кремове са с комбинирано действие – и за отслабване, и за премахване на целулит, други са само за заглаждане на кожата. Без значение кой на какъв козметичен продукт се е спрял, е важно да го прилага правилно, последователно и разумно, за да постигне търсения резултат.

Сам по себе си кремът НЕ Е кръстница орисница!

Да се мажете с крем, без да спортувате, да ядете сладко и бургери и да отслабнете или пък да спечелите битката с портокаловата кожа – това просто няма да сработи. Все пак говорим за мазило, а не за фея с вълшебна пръчица.

И докато подхождаме неразумно към храненето, което е неразделна част от нашето ежедневие, и не обръщаме достатъчно внимание какво причиняваме на организма си, ще продължаваме да градим лоши хранителни навици, ще приемаме повече калории и ще трупаме излишни килограми.

Защо тогава, ако рецептата е добре известна, да давате пари за кремове, лосиони и хранителни добавки? Ами защото с тях ефектът ще стане видим по-бързо, а кожата ви ще изглежда и ще се чувства еластична, свежа и подхранена.

Козметологията непрекъснато се развива. Голямо е многообразието на козметика за разглежданите цели /остлабващи и антицелулитни продукти/ – и като марки, и като разфасовки, и като цени. Изборът е въпрос на лично предпочитание, финансова възможност и доверие в ефикасността.

Целулитът е аналог на ужас за милиони хора /предимно жени/ по целия свят. И на всички е ясно, че са нужни много усилия и само с кремове или масажи чудото да се отървем от него няма да се случи. Не е достатъчно само да си намажете кожата и да чакате незабавен и видим ефект.

Всички ежедневно сме заливани от безброй реклами по телевизията, радиото, вестниците, интернет и т.н. за всевъзможни неща, включително продукти за отслабване.

Само част от ползите, посочени върху етикета на продукт за отслабване и намаляване на целулита за прилагане върху кожата са: редуциране на телесното тегло, редуциране на излишната вода и натрий в извънклетъчното пространство, намаляване обиколката на бедрата и ханша, намаляване видимостта на портокаловата кожа, подобряване на микроциркулацията, подобряване на хидратацията, плътността и еластичността на кожата.

Да, кремовете действат… ако се прилагат умно!

Антицелулитните кремове например са особено полезни в началния стадий на борба с целулита. При използването им е препоръчително засегнатите зони да се масажират. Целулитът е патологично изменение на подкожния мастен слой, на който е нужно известно време, за да въздейства кремът, и първите резултати идват след поне няколко седмици.

При третиране на кожата с антицелулитни кремове и други сходни средства, тя възвръща обичайния си тонус. Въпросните кремове съдържат специално подбрани активни вещества, които водят до ускоряване обмяната на веществата и позволяват на клетките да изпълняват своите функции по най-добрия възможен начин.

Учени от дружеството по козметология са провели изследване с цел да се определи колко полезно би било да се комбинира новоразработен продукт за отслабване с персонални хранителни навици, така че да се подобри външният вид на кожата и да се намали целулитът. С новия продукт се третирали бедрата само от едната страна с цел съпоставка, като оценката е извършена от незрящи оценители.

Контролът на приема на храна подобрил резултата върху целулита след четири седмици, но намалението на целулит е значително по-голямо и по-рано появило се върху третираната кожа. Това показва допълнителната полза, получена от продукта за отслабване. При определяне на резултата е потвърден отслабващият ефект чрез измерване в загубени сантиметри. Подобрен е тонусът на кожата в третираната зона. Окончателният извод от проведеното проучване е, че този новоразработен крем увеличава ползата в борбата срещу целулита по кожата в комбинация с диетичен режим.

Няма вечно решение…

Целулитът е естествен косвен ефект от разположението на дермата спрямо мастната тъкан. Дали се вижда и как изглежда са други теми на разговор.

Затова самостоятелното им прилагане не е най-добрият вариант, и както видяхте, специалистите съветват антицелулитната козметика да се използва комбинирано, като се съчетава антицелулитен/отслабващ крем в комбинация с подходящ хранителен режим, физическа активност и масаж.

За  постигане на най-голям ефект от антицелулитната козметика е добре тя да се използва през нощта, защото по това време на денонощието кожата е най-отпусната и най-лесна за проникване.

Възможни са и преки негативни последици от използването на антицелулитните кремове. Интересът към андрогенни и анаболни вещества е все по-голям. Безконтролното им използване обаче може да доведе до тежки странични ефекти.

В конкретно изследване на Дрезденския дерматологичен институт са наблюдавани пет пациента (две жени и трима мъже) с различни форми на нежелана реакция. Пациентите са идентифицирани при търсене на медицинска помощ и съвет. Сред нежеланите лекарствени реакции е посочено и мутиране на гласа поради локална употреба на антицелулитен крем със съдържание на въпросните вещества.

На база и на другите получени резултати е достигнато до извода, че използването на андрогенни и анаболни вещества може да предизвика значителни неблагоприятни последствия.  

Каква е магията!? Кой крем е по-по-най?

Какви компоненти трябва да има в състава на антицелулитните кремове?

Ако разгледате няколко различни крема, ще забележите съдържание на различни съставки в различни комбинации и съотношения. Дали масла от шафран, мента, какао, евкалипт, масло от сладък бадем, оризови трици, жълт кантарион, жожоба или екстракт от див кестен, ананас, гуарана, кафе, гликолова и салицилова киселина, камфор, метил никотинат, морска сол, целта е да се улеснява разграждането на мазнините и изхвърлянето им от мастните клетки, да се отстраняват токсините и да се стимулира отделянето им.

Колагенът, или т.нар. еликсир на младостта, здравето и красотата, е козметичен препарат, въздействащ върху причините за стареенето и остаряването на кожата. Той е често срещана съставка в кремовете за отслабване.

Дълго може да се изброяват клиничните ефекти от колагена, но за целите на настоящата статия ще посочим само някои от тях: възстановява еластичността на кожата, поправя дефектите на кожата и нейната защита, изравнява стари белези и изглажда пресните, подпомага корекцията на целулита, подобрява кръвообращението и др.

На каквото и да спрете вниманието си, купувайки козметика – четете, интересувайте се, проучвайте и помнете, че намаленият прием на въглехидрати, увеличената физическа активност и воденето на здравословен начин на живот са ключ към прекрасен външен вид и добро самочувствие, а ако добавим и антицелулитен крем, си гарантираме в по-висока степен еластична и нежна кожа; но кремът е козметичен помощник, а не ефективно решение.

Хареса ли ти статията?

Сподели я с приятелите ти, може да бъде полезна и на тях:

Не изпускай и другите ни статии – абонирай се за имейл бюлетина ни.

Модератор на форума и BB-Team автор от 2005 г. С интерес в сферата на медицината и физиологията. С опит в спортове като езда, фехтовка, някои бойни спортове и др., но постоянната му любов си остава фитнесът, силовите спортове и всичко свързано с тях. Привърженик на балансираните режими, противник на крайностите, освен когато не е наложително.