Как да се отървем от кандидозата

1
Добави коментар
milk1
milk1

Кандидозата е хронично заболяване от гъбички. Появяват се заради пренебрегване на контрацептивите по време на с*ксуален контакт и дълго лечение с антибиотици. Обикновено са чести гостенки при жени, които страдат от диабет, имат хипертония, навлезли са в менопаузата, страдат от недостиг на витамините С и В или са бременни. Има няколко рецепти от народната медицина, които успешно пазят от кандидоза:

1. Смяна на хранителните навици – До 4седмици трябва да избягваме да консумираме въглехидрати като ориз, бял хляб и паста. Медът и захарта също трябва почти да се изключат от менюто за този период. Отстранете всички изкуствени подсладители, консерванти и фаст фуудс от хладилника си.

2. Глад и сокове – Пречистване на организма с 3-дневно гладуване се отразява добре. През това време се пият плодови и зеленчукови сокове. Прави се два дни преди и в деня на пълнолуние. Сутрин се пият 15 гр. английска сол, разтворени във вода. Солта изчиства токсините и ги отвежда към червата. След половин час се пие сок от 2-3 лимона, 4 грейпфрута, 5 портокала и минерална вода. Прави се фреш с количество около 2 литра и се пие през целия ден. Консумира се в продължение на 3 дни. На 4-ия ден се хапват най-напред плодове, а след това салата. За обяд се яде кафяв ориз или зеленчукова супа. В случай, че не ви се отдава пиенето на цитрусови плодове може да си направите от морков, целина и ябълка.

3. Туршия – в домашната има млечна киселина. Хапва се преди ядене. Поне половин час преди сядане за основно хранене. Причината е, че трябва да й се даде време да ферментира заедно с храната. Сокът от кисело зеле е идеален за целта.

4. Прополис – подсилва имунната система. Прави се спиртен разтвор и се пият по 40 капки дневно преди хранене.

5. Пробиотик – глобули или гел, а също и кисело мляко на гладно! Съдържат множество полезни бактерии.

6. Вани с лайка и невен – Гъбичните инфекции се лекуват и с ванички с лайка и невен. Прави се запарка с една супена лъжица от билката. После се прецежда и се разрежда с хладка вода.

Снимка: www.nie-jenite.bg Автор: Dani

Как да се отървем от кандидозатаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)