BPost | Новини, Политика, Анализи, Коментари, Твоите новини, Спорт | Гей скандал в Троянския манастир

2
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

Троянският манастир бъка от гейове-монаси, които въртят любов в обителта. Това огласи момче, което имало връзка с един от духовниците.

В социална мрежа то получило покана за гостуване от йеромонах Кирил от манастира. Тъй като било с „нестандартна сексуална ориентация“ и искало сериозна връзка, се съгласило да започне любовна авантюра с него, а после двамата се влюбили един в друг.

Любовта им била консумирана в монашеската килия, а за пред хората представяли момчето като братовчед на монаха.

След няколко месеца обаче момчето решило да се разделят, разказа самото то пред „Господари на ефира“. Тогава монахът му изпратил биячи, които опитали да го вкарат в апартамент в един вход в София и да го пребият. Младежът се спасил като по чудо.

Това не бил единственият случай на монаси с хомосексуални наклонности в Троянския манастир. Нещата там били стигнали толкова далеч, че помежду си „отците“ си говорели в женски род и с женски имена. Единият дори си вдигал расото в двора на манастира показвал „мъжкото си достойнство“ и обявявал, че „това е принцесата“.

В Рилския манастир също имало хомосексуалисти, които въртели любов с момчета. Те подстригвали брадите си по-късо в сравнение с другите, за да могат спокойно да ходят по гей барове, без никой да заподозре, че са духовници.