Монахът гей бил любовник на бивш игумен в Троянския манастир

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Йеромонахът – гей Кирил бил любовник на бившия игумен на Троянския манастир Теодосий, твърдят източници от църковните среди, цитирани от „Телеграф”.Кирил пристигнал в Троянският манастир преди години като протеже на бившия игумен дядо Теодосий, който го познавал още докато следвал богословие. След като дошъл в обителта, той много бързо станал йеромонах и заместник- игумен, макар че бил все още много млад и нямал опит.

След 2010 година позициите на дядо Теодосий се разклатили заради скандал при изгонване на инвалиди от Троянския манастир и скоро Светият синод го отстранил от игуменския пост и го заменил с дядо Григорий.

Самият Кирил призна в излъчен от „Господари на ефира” разговор по скайп, че от 6-има духовници в манастира ,четирима са „п*дали”. Игуменът не бил сред тях, защото го ударил диабетът, твърди скандалния йеромонах.

Според информация от манастира, игуменът Григорий се опитвал от месеци да намери повод, за да отстрани йеромонах Кирил, защото станал свидетел на посещения на негови мъже- любовници в килията му.

Сега обаче нещата станали толкова скандални ,че от Светия синод са поръчали на игумена да провери обстоятелствата и да предложи мерки срещу скандалния монах. Ако нещата загрубеят, може да се стигне и до отлъчване от църквата ,твърдят запознати с църковните дела. /БЛИЦ