Идеи за външна коледна украса

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

За някои коледното настроение идва, когато всяка стая вкъщи е украсена празнично. Други обаче държат да заредят и останалите с коледния дух, като декорират дома и отвън. Ето някои идеи за външна коледна украса.

Не си мислете, че само къщите с голяма градина се радват на възможността да декорират пространството отвън с празнична украса. Всеки дом, който разполага с балкон, тераса или дори малка площадка пред стълбището в блока, може да се възползва от идеите за външна коледна украса.

Като за начало трябва да решите колко богато искате да украсите. Някои се спират на по-скромен декор и залагат само на коледен венец, докато други го комбинират с гирлянди, лампички и цветни композиции.

Изберете си тема за коледната украса отвън. При едни това е определена цветна комбинация, като най-разпространената е традиционният дует между червено и зелено. Други се спират на характерни коледни герои и използват образа им в украсата – Дядо Коледа, снежен човек, джуджета и елфи, елени.

Трети се възползват от природните дадености и украсяват с материали като шишарки, елхови клонки, цъфнали коледни звезди, като се набляга на по-изчистения стил. Четвърти предпочитат да заредят минувачи и съседи с коледен дух, като украсят дома отвън с много светлини.

След като вече имате някаква представя как искате да изглежда домът ви отвън, ви предлагаме идеи за външна коледна украса:

Опаковайте саксиите в червена опаковъчна хартия и им завържете зелена панделка. Другият вариант е да махнете хартията и да оставите само панделката или да ги изрисувате с бяла боя на снежинки.
На балкона или по первазите на прозорците може да поставите няколко сандъчета с аранжирана от вас коледна композиция. Тя може да включва елхови клонки, шишарки, няколко коледни играчки за елха, а между тях да се подава образът на Дядо Коледа, залепен за по-дълга пръчка (например за шиш за скара), така че да стои над останалата украса.
Опаковайте няколко празни кашона с коледна подаръчна хартия. Подредете ги във формата на пирамида пред входната врата, така че от известно разстояние формата им да наподобява тази на празничната елха.
Ако времето не позволява да си направите снежен човек на двора, тогава използвайте надуваем. Поставете го в ъгъла до вратата или го закачете на простора, така че да се вижда от далече.

29.11.2013/ Христина Спасова