Нов живот в ново тяло и душа

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Красивото тяло е обител на красивата душа. Истинската жена трябва да умее и да цени тялото си, защото то съхранява всъщност най-ценното й – духът. В стресирания и забързан ритъм на ежедневието рядко спираме, за да помислим само за себе си и за онова, което ни прави хора, което ни прави жени. Не е лесно да си жена в този много мъжки свят. Но не е и необходимо да се правим на мъже, за да достигнем до целите, които сме си поставили.

Силата на жената е да бъде красива, да бъде нежна, да бъде грижа и утеха, да бъде борба, да бъде усмивка в труден момент, подкрепа и закрила. А това няма как да се случи, ако не пазим своя дом, своето тяло и не се грижим за него.

В средата на миналия век една французойка от руски произход, на име Натали Дроен, създава системата Сакрална архитектура на тялото. Идеята за системата възниква в следствие на задълбочени търсения и много й помага срещата с френския философ и богослов Аник де Сюзенел.

Натали слуша нейни лекции, посветени на „Символиката на човешкото тяло“, след което ги превежда на руски език, както и други трудове на този учен. Произведенията на Аник де Сюзенел помагат на Натали да направи крачка от символиката към реалността на сътворяването на вътрешния храм на Божия образ според християнската традиция.

Какво представлява сакралната архитектура на тялото?

Оздравителна система за жени, която почива на християнските православни традиции и разбирането за тялото като храм на душата.

Сакралната архитектура на тялото е опит за трансформация и удържане на тялото в ново, изправено състояние, благодарение на физически упражнения, вътрешна духовна работа, дишане и молитва. САТ учи жената във всяка една възраст да бъде истински жива, хармонична и цялостна, благодарение на осъзнатото и мистическо разбиране на структурата и взаимовръзките вътре в себе си.

Как можем да се опитаме да съхраним дареното на всеки здраве или да се избавим от болестите? Милостта Божия е с нас, с нашето тяло-храм, – не престава да повтаря Натали, – и трябва да можем да чуваме и слушаме, за да си помогнем да оздравим Неговото творение. Всъщност на това ни учи Сакралната архитектура на тялото, която Натали нарича „Храм на одухотворената плът“. Тя помага да се родим в нова действителност или казано с други думи, да се приближим до самите себе си – до онова, което е съкровено, неповторимо и уникално за всяка една от нас и да разгърнем този Божествен потенциал, пресътворявайки себе си в сътворчество със самия Създател.

Занятията по Сакрална Архитектура на Тялото помагат:

ефективно да коригирате осанката си;
да нормализирате теглото и кръвното; да заобичате и разберете своето тяло;
да изведете организма си на ниво саморегулация;
да освободите пренапрегнатите от стреса мускули;
да изчистите тялото си чрез дълбоко дишане и движение; да премахнете умората и да повишите работоспособността си;
да изправите изкривените крака, да коригирате плоскостъпието;
да укрепите гръбначния си стълб, като физически и духовен скелет;
да си върнете подвижността на ставите и мекотата на връзките.

В София тази седмица предстои среща с ученичките на Натали Дроен. Семинарът с четирите водещи от Петербург: Галина Яковлева, Елена Кожевникова, Наталия Сергеенко и Александра Чесанова, ще се проведе за начинаещи и занимаващи се, на 29, 30.11 и 01.12.2013 г. и за водещи на 02, 03.12.2013 г. в спа хотел „Царско село“.

В София също може да посетите редовен курс по сакрална архитектура на тялото и да се запознаете със системата на Натали Дроен всеки вторник и четвъртък от 7.00 ч., събота от 10.00 ч. с Жана Иванова.

Интервю с Жана Иванова за системата и курсовете очаквайте скоро.