Пречистване на водата. Защо ни е необходимо?

1
Добави коментар
h2o-air.com
h2o-air.com

   На всички ни е известно, че водата която достига до нашия дом по водопреносната мрежа не е особено чиста. Бъдеща тенденция е все по-дълбоко навлизане на използването на различна химия, която трови както водата така и въздуха. Навярно все някога сме се замисляли за чистотата на водата която пием. Обикновенно подценяваме опасностите свързани с пиенето на недостатъчно чиста вода, тъй като проблемите до които тя води се появяват години по-късно, когато вече в организма са се натрупали изключително много вредни вещества, които рано или късно нанасят големи вреди. Решение на този проблем е използването на различни филтри за вода, диспенсери за вода с вградена система за пречистване на водата, системи за обратна осмоза и др.
   Най-често срещания проблем с водата е повишената и твърдост, завишено съдържание на хлор, разтворени отровни химикали. При пране на дрехи най-важно условие е водата да е мека, при къпане тя трябва да не е хлорирана, домашните уреди и съдове трябва да се пазят от котлени отлагания, а най-важното – чиста вода ни е необходима за всекидневна консумация. С развиването на технологиите и с поевтиняване на продуктите в последните години вече все по-широко навлизат системи за пречистване на водата и в домашни условия.
   За да се справим с твърдата вода можем да използваме омекотителна инсталация която се инсталира след водомера, така тя ще омекотява водата в цялата къща. Ако живеем в къща не е проблем монтирането на омекотителна инсталация, тъй като има достатъчно място за монтиране на системата. Ако обаче живеем в апартамент тогава решението на проблема с липса на свободно място е монтирането на филтърни тела. Преди пералнята и бойлера е добре да се постави омекотяващ филтър, а преди душа – карбонов филтър който отстранява хлора. Монтирането на всички тези системи и филтри за пречистване на водата е изключително лесно дори и от неспециалисти. Влагането на средства за закупуването на тези ценни системи, които предпазват нашето здраве от негативни последици е инвестиция която се изплаща изключително бързо и ни пази винаги.