Костов бил отличник, а не тройкаджия

15
Добави коментар
mignews
mignews

С отличие е завършил двете си висши образования бившият премиер Иван Костов. Това става ясно от документите, които журналистът Иво Беров публикува на страницата си във „Фейсбук“.

Първата си диплома за висше образование той получава от Висшия икономически институт „Карлс Маркс“ (сега УНСС) през 1974 г. Бившият премиер завършва специалността „Политическа икономия“ със среден успех 5,71 за 4-те години обучение, а на държавния изпит получава 6,00.

Второто висше на Иван Костов е от СУ „Свети Климент Охридски“. През 1981 г. той получава диплома от Факултета „Математика и механика“. Средният успех от курса на следването му е 5,11, а оценката, която получава на държавния изпит е 5,50.

През юни 1982 г. Държавната изпитна комисия му признава квалификацията „магистър по математика“ и „специалист по математическо моделиране“.

Иво Беров обяснява, че е публикувал дипломите на Костов заради твърденията на политолога Антон Тодоров, който обяви пред няколко медии, че експремиерът е завършил средното си образование със средна оценка „Добър“.

„Някакво си нищожество на име Тодорв обикаля телевизиите, за да покаже, че дипломата за средно образование на Костов била със средна оценка Добър, или Много Добър и следователно е много съмнително как той станал бил доцент. В случая любопитен е също въпросът защо нищожеството бива канено по всички телевизии и защо същото това нищожество не покаже оценките от двете дипломи на Костов за висше образование. При всички случаи смятам, че да се подминат подлостите на нищожеството с презрително мълчание означава то да бъде насърчавано. Прочее ето дипломите, които нищожеството не показа!“, обяснява разпалено Беров, който е известен като поддръжник на ДСБ и Иван Костов.